România ar putea ajunge în luna noiembrie la 25.000 de cazuri de îmbolnăviri de COVID-19 pe zi, dacă "o ținem tot așa, nici nu ne vaccinăm, nici nu respectăm nimic", a declarat joi pentru HotNews.ro medicul epidemiolog Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Practic, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP consideră că este esențială respectarea actualelor restricții și măsuri de protecție, nu introducerea unor noi măsuri: "Dacă o ținem așa, ajungem la 25.000 de cazuri pe zi. Dacă nu ne potolim. Nu se întâmplă nimic. Depinde de noi, de toată lumea. Nu este vorba doar să se introducă restricții, este vorba că nici nu ne vaccinăm, nici nu respectăm nimic. Iar unii, din păcate, vor muri. Este o realitate", afirmă Adriana Pistol.

"Vorbim despre un virus care nu ține cont de guverne. Acesta este mesajul esențial pentru populație: Haideți să ne potolim odată! Mergeți și vaccinați-vă! S-au vaccinat peste 4 miliarde de oameni pe planetă. Mergeți și vaccinați-vă, ca să ne putem vedea de viață", este mesajul medicului epidemiolog.

Integral pe HotnewsComentarii

Așa, și? Cine îi pupâ în cur pe ăia de la Pfizer și le îndeasă miliardele în tașcă? Cine o ține gaia-mațu cum că „vaccinarea ar fi singura soluție”? Cine a fixat strategia combaterii Covidului pe faza finală a acstei boli, care ar fi aproape la fel de banală ca o gripă dacă ar fi „atacată” cu antivirale din prima zi a apariției unor simtome de răceală sau gripă? Cine trebuia să achiziționeze medicamentele necesare și să le pună la dispoziție în farmacii, pentru ca oamenii să nu mai aglomereze spitalele cu forme de boală ce se pot trata acasă, sau chiar ambulatoriu? Cine trebuia să-i învețe ce medicamente să ia și în ce doze? Cine trebuia să mobilizeze medicii de familie la această treabă, cu retribuțiile pentru efort necesare? Cine îndeasă, de fapt, retribuții uriașe în curul medicilor de la ATI, care se fac că salvează cazuri grave, când, de fapt, doar „toaletează” morții înainte de a-i vârî în saci de plastic negru? Cine are nevoie, vacă încălțată, de predicțiile tale menite să sperie populația și să se vaxcineze? Știi tu oare cât rău faci prin cultivarea fricii? Și, ca să ce? Să acoperiți prostia ( și lăcomia de parandărăt!) a celor care au comandat 120 de milioane de doze de vaccin? Știi tu oare că vaccinații se reinfectează într-o veselie și că sunt purtători de virus? Crezi că puteți ascunde la nesfârșit faptul că vacinații mai și mor, din păcate? Unil chiar (sau mai ales) după trei doze? Hai sictir, deci, vacă-ncălțată!

22 octombrie 2021 7:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.