Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă premier. Liberalul va încerca să conducă un guvern minoritar PNL-UDMR, unde aşteaptă sprijinul fie al USR, fie al PSD. În spatele uşilor închise liberalii deja discută de revenirea în Executiv a unor foşti miniştri, cum sunt cazurile lui Cătălin Predoiu şi Nelu Tătaru.

Consultările de la Palatul Cotroceni de joi au avut un final previzibil, în condiţiile în care liberalii au mers cu varianta Nicolae Ciucă premier. Fost prim-ministru interimar în luna decembrie şi în prezent ministru demis al Apărării, Nicolae Ciucă a fost desemnat de Iohannis pentru formarea unui nou Guvern, în urma unor consultări la care nu a mai existat altă propunere de şef al Guvernului.

„Acum este nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele care îi preocupă şi pe români. Această criză a durat deja prea mult. Este inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, avem o situaţie dramatică în spitalele din România, iarna bate la uşă, preţurile la energie cresc şi, chiar dacă acum avem soluţii pentru aceste chestiuni, este nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluţiile pe care le-am gândit. În acest sens, am fost foarte mulţumit şi bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare. S-a votat acolo în unanimitate un candidat care mi-a fost propus în persoana domnului Nicolae Ciucă”, a fost mesajul şefului statului, care l-a adus la declaraţia de presă şi pe Nicolae Ciucă. De altfel, surse din conducerea PNL susţin pentru „Adevărul” că Iohannis le-a indicat soluţia de premier.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.