Închiderea școlilor în locul mall-urilor este o măsură care nu rezolvă încetinirea valului 4, a avertizat astăzi medicul Alexandru Rafila, într-o conferință despre impactul pandemiei asupra sistemului sanitar românesc, organizată de G4Media.ro, în parteneriat cu ARPIM, acțiune co-finanțată de Uniunea Europeană (Parlamentul European prin DG Communication). Rafila a adăugat că o vacanță în loc de școală online le oferă tinerilor o plajă mai largă de mobilitate și, atunci, în loc să stea acasă la ore, o să se ducă la mall sau alte locuri unde se adună, ceea ce contra măsurilor care ar trebui luate de autorități ca să limiteze răspândirea coronavirusului.

Mai jos, declarațiile principale ale medicului Alexandru Rafila, expert OMS și șeful laboratorului de microbiologie de la Spitalul de boli infecțioase „Matei Balș” din Capitală:

„Legat de măsuri: chiar astăzi am discutat cu domnul președinte în timpul consultărilor. Vaccinarea este extrem de importantă, dar, din păcate, vaccinarea în momentul de față nu rezolvă situația critică pe care o avem. Primele rezultate ale vaccinării apar după intervale destul de lungi de timp, mai discutăm și de numărul persoanelor vaccinate, acum avem în medie 35.000 de persoane care se vaccinează zilnic cu prima doză, asta înseamnă că într-o lună avem un milion de persoane și ca să ajungem la imunitatea comunitară, o să avem nevoie de câteva luni bune. De aceea, cred că impactul vaccinării va fi pentru viitoarele valuri ale pandemiei.

Integral pe edupedu.roComentarii

Mă Boule, mall-urile și magazinele se pot menține deschise, cu aplicarea ceva mai severă a restricțiilor, anume masca obligatorie în spații închise în primul rând, purtarea măștii în spații deschise aglomerate, accesul oamenilor în magazine sau mall-uri să fie restricționat ca număr de persoane, adică acceptarea acolo a unui număr mai redus de cumpărători, etc. Școlile sunt un subiect mult mai serios, iar acolo se poate trece iarăși la învățatul prin internet, sau prin aplicarea măsurilor de verificare la intrare, măsurarea temperaturii fiecăruia, sau teste obligatorii zilnice în cazul lucrătorilor din sănătate și spitale nevaccinați încă. Deci, tu Boule, degeaba mugești ca un idiot, restricțiile se pot aplica mai sever, pentru a se preveni propagarea bolii și efectele ei letale. Serviciul celor care lucrează în mari fabrici, se poate și el, cu obligativitatea purtării măștii la servici, plus măsurarea temperaturii la venirea la servici, etc. Deci, Boule, e posibil, te-n gură să te fut de imbecil compliant ce ești tu. Muie PSD!

21 octombrie 2021 21:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.