Partidul Social Democrat (PSD) a lansat în spațiul public o listă cu 10 măsuri pe care le impune, pentru a susține Guvernul Ciucă.

Este posibil ca Guvernul Ciucă să treacă de votul din Parlament și cu ajutorul PSD, potrivit surselor, fără ca social-democrații să participe la guvernare, fără să aibă miniștri sau secretari de stat, șefi de agenții și fără să fie implicat în ramura Executivului.

Având în vedere situația extrem de gravă în care se află acum România, este posibil ca PSD să negocieze la sânge ca Guvernul Ciucă să fie învestit în Parlament cu condiția ca 10 măsuri propuse de social-democrați să fie aplicate.

Cele 10 măsuri impuse de PSD pentru susținerea Guvernului Ciucă

1. Plafonarea prețurilor la energie - O scădere imediată a facturilor cu -43% la energie și -23% la gaze naturale, pentru o perioadă de 6 luni;
2. Compensarea facturilor plătite de consumatorii casnici și IMM-uri la nivelul din luna decembrie a anului 2020;
3. Subvenționarea gigacaloriei pentru consumatorii din sistemul centralizat la nivelul din luna decembrie a anului 2020;
4. Aplicarea Legii consumatorului vulnerabil, aplicarea normelor metodologice, simplificare și debirocratizare;
5. Creșterea alocațiilor pentru copii - cu 40,2% pentru copiii cu vârste între 2-18 ani și cu 40,5% pentru copiii între 0-2 ani și cei cu handicap;
6. Creșterea salariului minim, treptat, cu până la 3.000 de lei pentru cei cu studii superioare și cu până la 2.740 lei pentru cei fără studii superioare, până în ianuarie 2022;
7. Creșterea pensiilor, conform Legii 127/2019;
8. Gestionarea pandemiei (vaccinare + testare), suplimentarea cu 1.500 de paturi ATI în decursul al 30 de zile, creșterea stocurilor de urgență și atragerea personalului medical;
9. Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) - adoptarea sistemului de implementare;
10. Alocarea fondurilor la nivel local - pentru finalizarea investițiilor cu fonduri UE și pentru funcționarea autorităților locale.


Comentarii

Măh Muie Paulus, dacă tu n-ai nimic împotrivă, atunci contină să iei muie cu repetir, cu ghiotura, etc. În ceea ce privește limbajul colorat și vulgar, eu mi-l asum, problema e că tu la acest capitol mă depășești cu mult când postezi dându-te drept alții, mai postai și ca Mariana ceva mai demult, etc. Tu, nu ești decât un șobolan stalinistoid bolșevic împuțit care mai e și răspândac de știri mincinoase și de alte lături propagandistice pesediste. Tu ești un cretin perfect, ideal, ești un cretin monumental. Tu și Paulus aveți mult prea multe lucruri în comun ca să fiți de fapt unul și aceeași persoană, așa că felaționeză un falus gratuit și dispari d-aci. Ai înșeles? Sau trebuie să-ți scriu cu majuscule? Ai face bine să nu mă mai contrezi aiurea, pentru că și eu o să fac la fel, nu de alta dar îmi place să-ți servesc aceeași metodă, monedă, etc. Muie PSD!

22 octombrie 2021 20:21

@ Mă cac... Măh Muie psd, poți să dai muie cui vrei tu până te caci pe gură! Pe mine mă doare exact curtea din dos de spusele și de obsesiile tale sexuale contra naturii. Tot ce te rog ecce să nu mă mai asociezi cu Paulus. Tipul ăsta ecce un bășcălios genial și mă onorează să mă confunzi cu el, dar avem stiluri, probabil și vîrste mult diferite. Uite, îmi dai prilejul să-mi exprim din nou admirația pentru stilul său sclipitor, pentru cunoștințele sale vaste din varii domenii și pentru capacitatea de a sesiza esențialul din orice polologhie și de a-l exprima succint, cu ironie și umor devastator. Așa că, încercând să-i faci față doar cu înjurături, obscenități și insulte, nu faci decât să-ți pui în evidență incultura, prostia și jegoșenia de idiot perfect.

22 octombrie 2021 15:47

Mă cac în capul vițelului adult de mai jos Apoi îi dau și muie, că merită. Măh Muie Paulus, tu nu ești zgubilitic, ești cretin sadea! Muie! Muie PSD!

22 octombrie 2021 7:28

Delirul boului de mai jos nu are limite! Du-te, măh idiotule, la psihiatru! Românica are psihiatri excepționali. Cine intră pe mâinile lor ajung fi în azilele de zgubilitici, fie în PNL, fie ăn cimitire.

22 octombrie 2021 6:30

Adrian Năstase, ocnaș liberat ca tot husenul liber Bine, bine, măsurile ăstea înșirate acolo pă lista aia sunt măsurate bine, problema e alta. Pă ăștia dă la PSD îi doare unde-i doare bine dă data asta, adicătelea îi doare dă națiune care o duce prost. Păi, de ce o duce prost națiunea și plebea și pulimea mea? Păi, e foarte simplu! Din 1990 până azi în toate guvernările PSD-ul și-a bătut joc de țara asta și de națiunea română, înglodând România în datorii externe de 85 de miliarde euro, ceea ce reprezintă 80% din totalul datoriei naționale de azi care e cu ceva peste 121 miliarde euro. Deci, dacă pân-acum PSD-ul a tot mărit salariile porcinelor și bovinelor din parlament și din guvern și din administrația de stat centrală și locală de câteva zeci de ori, acordând acelorași categorii de bugetari și pensii speciale peste alte pensii speciale, acum PSD-ul vrea ca ăștia care plătesc datoriile țării făcute de PSD, să mărească salariul minim și pensia minimă? Iar bani, NU sunt. Toate guvernele țărilor lumii au fost nevoite să se-mprumute de bani din exterior, din cauza epidemiei cauzate de virus care a paralizat economia planetei, iar alți bani pentru alte cheltuieli ale țării vor trebui împrumutați. Mă-ntreb și eu ca tot husenul liberat de la ocnă și acum cetățean liber al țării, de ce pân-acum PSD-ul care a batjocurit țara asta și națiunea, nu a fost preocupat de soarta țării și a norodului țării? Nenea Ciucă ăsta ar trebui să impună și el PSD-ului să intre voluntar la ocnă pe vecie și pe viață pentru ruinarea României. Așa ar fi corect! Sau să-i spânzure de coaie în piața Universității pe toți liderii de le PSD începând cu Ion Ilici Iliescu și ăilalți care au înglodat țara-n datorii externe totalmente nejustificat. Așa s-ar mai face o firimitură de dreptate-n țara asta! Punct!

22 octombrie 2021 4:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.