De la amenințări că vine Apocalipsa, până la acuzații de discriminare și teorii conspiraționiste că boala COVID-19 este o „viroză tratabilă cu medicamente” - așa arată opiniile transmise de oameni la proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde în spitale.

Proiectul de lege lucrat la nivelul Ministerului Sănătății prin care se urmărea protejarea sănătății pacienților, prin introducerea obligatorie a certificatului verde (vaccinarea/testarea obligatorie din buzunarul propriu) pentru angajații din Sănătate, piloți, angajați de pe ambulanțe, în caz de refuz, acestora fiindu-le suspendat contractul de muncă, a fost depus în Parlament în urmă cu o săptămână, de un grup de senatori PNL și UDMR, după căderea Guvernului Cîțu.

Pe fondul „încurajărilor” venite din partea aleșilor și susținătorilor AUR pe rețelele de socializare, au fost înregistrate 469 de opinii la inițiativa legislativă, cele mai multe reluând diverse conspirații cunoscute deja în spațiul public.

Integral pe NewsweekComentarii

@ 22 octombrie 2021 17:20 (2) Vaccinul așa cum e el imperfect, te protejează de boală să nu mori, dar același vaccin a avut unele efecte secundare care au fost letale pentru un număr relativ mic dintre cei care s-au vaccinat, iar aici intervine întrebarea pe care trebuie să și-o pună fiecare, ce fac? Mă vaccinez ca să mă protejez de covid și ca să nu mor? Sau NU mă vaccinez și există acel risc foarte mare ca să mă infectez cu boala virotică și să mor? Alegerea fiecăruia e la latitudinea fiecăruia, asta e simplu de tot! Restul e timp pierdut de pomană! Referitor la legea aia cu certificatele verzi, impunerea NU e de bun augur și NU a fost de bun augur niciodată. Angajatorii ar trebui să aibă posibilitatea să-și primească lucrătorii la serviciu, cu purtatul obligatoriu al măștii la servici, cu păstrarea distanței sociale când e posibil tot la servici, permiterea accesului angajaților în interiorul companiei sau fabricii numai după verificarea temperaturii fiecăruia, etc. Evident că-n cazul magazinelor se pot impune restricții mai severe, anume permiterea accessului unui număr mai redus în interior cumpărătorilor în același timp, plus celelalte măsuri de prevenire a răspăndirii bolii, masca obligatorie în spații închise sau spații deschide aglomerate, etc. Testele pentru depistarea covid ar trebui să rămână gratuite, cu obligarea testării zilnice a lucrătorilor din spitale și sănătate. Omul de rând, cetățeanul trebuie lăsat să opteze pentru ce vrea el, ori vaccin pentru imunizare și evitarea morții, ori nevaccinarea și riscul de a contacta covid și de a muri, risc ce e infinit mai mare decât în cazul nevaccinării. Între timp, răspândirea bolii se va diminua, lumea se va mai vaccina și se pot face progrese spre o situație mult mai bună, fără alte drame sau tragedii. Punct!

24 octombrie 2021 7:02

@ 22 octombrie 2021 17:20 (1) Băi idiotule, tu continui să bați apa-n piuă aiurea și-ți mai și răspândăcești propaganda ta pesedistă cretinizantă pentru care te plătește PSD-ul din banii nației, adică banii noștri ai contribuabililor. Au neglijat medicamentele ieftine? Tu la cine pula calului te referi aici? La autoritățile guvernamentale? Sau te referi la cetățenii de rând? Păi, vaccinurile sunt gratuite, NU costă nimic, deci NU costă nici măcar cât costă medicamentele ălea pe care le pomenești tu, medicamente dintre care unele NU sunt pentru oameni, ivermectina e pentru animalele patrupede copitate pentru eliminarea viermilor intestinali. Deci, vorba aia, mai ieftin sau mai ieftină ca braga, păi, vaccinul sau serul lichid de vaccin NU costă nimic, deci e mai ieftin chiar decât braga, pentru că braga aia ieftină cum e ea, tot costă niscai bănuți. Tu cu ce judeci când îți propagi p-aci idioțenia și prostia formidabilă, judeci cu pula? Adicătelea, ditamai conspirațiunea ocultă mondialistă care a bălmăjit toate guvernoaiele lumii ca să dea munți de bănet pentru a-și proteja populația cu vaccinuri GRATUITE, pentru ca lumea să nu mai moară de covid, iar tu, care judeci cu pula, te tot schelălăi p-aci și grohăi aiurea? E adevărat că monopolul a ceva sau monopolul cuiva dictează și face profituri fulminante, asta e regula mondialistă, din păcate sau din fericire, cum vrei s-o iei. Problema e că deocamdată, vaccinul de imunizare contra covid e singura soluție, alta NU există.

24 octombrie 2021 7:02

Lulu Vrea nu vrea Flavia Dragan, Apocalipsa vine si nu e departe !!!

23 octombrie 2021 11:30

„Intelijenții nației” se tot miră de „prostia” românilor! Refuză însă cu îndârjire să vadă BÂRNA din ochii lor. Nu au abordat strategia de combatere preventivă și precoce a bolii Covid, când puteau folosi cu destul succes medicamentele antigripale. Nu au achiziționat antiviralele specifice bolii Covid, iar dacă au adus unele cantități, le-au rezervat unor circuite închise, la care au acces doar persoane favorizate. Au neglijat complet medicamentele ieftine ca Arbidol sau Ivermectină (cu instrucțiunile necesare de folosire!) pentru a nu leza interesele Big Pharma. Nu au angrenat medicii de familie în tratarea acasă a formelor ușoare de Covid, aglomerând astfel spitalele și condamnând la moarte mulți pacienții cu boli cronice. Au lăsat lupta anticovid pe seama iluzoriei măști faciale și au proclamat vaccinarea drept UNICĂ SOLUȚIE anticovid, ceea ce este nu numai greșit, ci chiar o crimă. Vaccinurile nu sunt un panaceu universal,. Ele mai produc și mutații, reinfectări multiple și chiar decese. Au mutat centrul de greutate al luptei anticovid pe cazurile cu final letal, cheltuind resurse și neglijând cazurile tratabile cu o medicație corespunzătoare, dar, din păcate absentă. Să nu uităm de absența totală a cercetării medicale anticovid românești, ba chiar reprimarea medicilor care folosesc tratamente proprii, inovative. Și mai sunt și alte cauze pentru care foarte mulți români nu mai cred în medici, în spitale și, mai ales, în oficialitățile santare. Articolul de mai sus este încă o mizerie pe care niște idioți care se cred ELITE acuză poporul român de prostie și primitivism. Să nu se ia însă numai după oamenii simpli. Românii informați ȘTIU despre cercetările iconoclaste din Occident despre vaccinuri și răspândesc informația științifică printre ceilalți, în pofida cenzurii feroce a „intelijenților”.

22 octombrie 2021 17:20

Autorități lipsite de esență și demnitari TÂMPIȚI!!!! Prin aceste articole, scrise de papagali OLIGOFRENI, nu veți construi nimic, din contra, veți adânci prăpastie dintre autorități și/sau demnitar vs populație. Românii nu mai sunt cei din perioada interbelică, când se adunau în centrul satului iar un cetățean, asemenea lui Ilie Moromete, ”cetea” ziarul iar restul stateu cu gura cascată și ascultau. Pentru eliminarea și/sau diminuarea prăpastie se IMPUNE schimbarea celor care au condus ”campania de vaccinare”, și mă refer aici la următorii: Arafat, Valeriu Gheorghita, Nelu Tataru, ........, toți cei care au ”condus campania de vaccinare. Dacă dintr-o clasa de elevi 1 - 5 elevi nu-și dobândesc cunoștințele este vina lor, dar dacă 1 - 5 elevi dobândesc iar resutul nu...... clar trebuie schimbat profesorul.

22 octombrie 2021 12:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.