Raed Arafat a explicat, vineri, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria, de ce doar vaccinații și cei trecuți prin boală pot circula noaptea, dar nu și persoanele testate.

"Explicația este că vor ieși numai persoanele care sunt vaccinate sau trecute prin boală, care au imunitate, nu și persoanele testate care pot să se infecteze dacă ajung undeva și să ajungă la spital mult mai ușor decât cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală", a spus Raed Arafat.

Întrebat care este diferența, ținând cont că și persoanele vaccinate pot să se îmbolnăvească de COVID și să ajungă la spital, Arafat a răspuns:

"Mult mai puțin - citiți, vă rog, cifrele și vedeți că procentele sunt elocvente și arată foarte clar care este procentul celor care ajung în spital, care ajung la ATI și care și decedează fiind vaccinați și, am spus la un moment dat, înregistrați ca vaccinați.

Pentru că știm foarte bine cum sunt unii sunt cu certificatele, cum sunt obținute și cum este făcută vaccinarea"

Restricțiile oficiale care intră în vigoare de luni

Persoanele nevaccinate nu vor mai putea circula între 22.00 şi 05.00 (pentru 30 de zile).

Excepții fac: deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată la distanţă; achiziţionarea de medicamente; deplasarea; persoanelor din motive justificate (vaccinarea/îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie); deplasarea în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii cu avionul, trenul, autocare şi care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.

Restaurantele, cafenelele și terasele vor funcţiona în intervalul 05.00 - 21.00, iar magazinele vor fi deschise în intervalul 05.00 - 21.00.

Muzeele, bibliotecile, cinematografe, librării, săli de spectacole/concerte, sli de sport/fitness jocuri de noroc piscine interioare locuri de joacă pentru copii, târguri, bâlciuri, talciocuri, vor funcționa de la 05.00 până la 21.00, cu capacitate de 30%.

Farmaciile, benzinăriile, livrările la domiciliu, transportul rutier de mărfuri şi persoane pot să îşi desfăşoare activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Barurile, cluburile și discotecile se închid pentru 30 de zile.

Se interzic nunţile, botezurile, mesele festive.

Se interzic cursurile de instruire, workshop-urile, conferinţele, precum şi concertele şi spectacolele organizate în alte spaţii deschise sau închise cu excepţia celor special destinate care aparţin instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Competiţiile sportive vor fi organizate fără spectatori, timp de 30 de zile.

Mitingurile sau demonstraţiile se vor desfășura cu cel mult 100 de persoane (pentru VACCINAŢI sau TRECUŢI PRIN BOALĂ ).

Slujbele se vor desfăşura în interior sau exteriorul bisericii cu asigurarea de 2mp pentru fiecare persoană şi purtarea măştii.

Activităţile recreative se vor desfășura cu cel mult 10 persoane, dacă nu sunt din aceeaşi familie, doar pentru VACCINAŢI sau TRECUŢI PRIN BOALĂ.

Timp de 30 de zile, persoanele vaccinate sau trecute prin boală, care se află în a 15-a și a 180-a zi vor avea acces în mall, centre comerciale, hotel, restaurant, cafenele sau altor unităţi de alimentaţie publică în care se pot consuma alimente, băuturi. Copiii sub 12 ani vor putea intra dacă sunt însoţiţi de un adult vaccinat sau trecut prin boală.

Nevaccinații vor putea participa la slujbe religioase, în magazine alimentare (dispuse în afara centrelor comerciale) și vor putea merge la târguri, bâlciuri, talciocuri.

Programul de lucru, atât la stat, cât și la privat, va fi organizat în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puţin 50% din angajaţi (acolo unde specificul permite). Unde nu poate fi impusă telemunca, programul va fi organizat în ture.

Accesul în instituţiile publice va fi permis doar pentru vaccinați, testați și trecuți prin boală.

Excepție fac: situaţii de urgenţă (certificat de deces, certificat de naştere,etc) - on-line sau în spaţii deschise, la ghişee dispuse direct în exteriorul clăririlor; copiii mai mici sau cu vârstă de 12 ani dacă sunt însoţiţi de un adult vaccinat sau trecut prin boală.

Accesul în birouri private va fi permis doar pentru vaccinați, testați și trecuți prin boală (la firme cu cel puţin 50 de persoane simultan).

Excepție fac: copiii mai mici sau cu vârstă de 12 ani dacă sunt însoţiţi de un adult vaccinat sau trecut prin boală.

Certificatul verde va fi obligatoriu la muncă, atât la stat, cât şi la privat (pentru companiile, instituţiile care au cel puţin 50 de persoane).

Vacanţă de 2 săptămâni pentru elevi, se suspendă after schoolurile timp de 2 săptămâni.

Universităţile vor trece în on-line în următoarele 2 săptămâni.

Masca devine obligatorie în toate spaţiile publice închise şi deschise, la loc de muncă și în transportul în comun.

Excepție fac: copiii mai mici de 5 ani, persoanele singure în birou, prezentatori TV şi invitaţi, cu condiţa respectării distanţei de 3 metri; reprezentanţii cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiţia distanţei de 3 metri între persoane; persoane care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută, etc); activităţi sportive.


Comentarii

Ludwig Bauer Studiile clinice din Europa de vest și din Statele Unite arată concludent că tatuajele pe corpul uman scurtează viața cu aproximativ 5 ani, datorită cernelurilor impregnate in piele și care rămân o sursă continuă de intoxicare a ficatului. Convingeți-vă copiii să nu se tatueze!

24 octombrie 2021 19:05

Currect! Persoanele testate negativ musai să se fută acasă la ele toată noaptea. Experiment social care va salva umanitatea din ghearele Covidului. Mare-i grădina ta, Doamne! Muream și nu știam ce intelijent mai ecce și acest Arahat cu spume verzi în colțul gurii, dar fără pubulă în nădragi!

23 octombrie 2021 11:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.