Nicolae Ciucă, vicepreședinte al PNL și premierul propus de președintele Iohannis, susținea în 2018, când era șeful Statului Major al armatei române și general activ, că nu va face politică după trecerea în rezervă și nu va accepta nici o funcție publică.

„Consider atât de sfântă onoarea şi demnitatea de a fi fost şeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. Odată ce ai fost şeful Statului Major al Apărării… Reprezintă demnitatea cea mai mare pentru fiecare dintre noi. Iar eu consider că nu trebuie să fie în niciun fel umbrită această poziţie de activitatea în alt domeniu. Nu voi face politică. Voi face tot ceea ce îmi stă în putere şi îmi va îngădui viitorul să sprijin această instituţie. Dar nu dintr-o funcţie publică”, a declarat Ciucă în iunie 2018 într-un interviu pentru Radio România Actualități.

Ciucă (54 de ani) este general cu patru stele în rezervă. A fost decorat pentru modul în care a condus militarii români în teatrele de operațiuni din Irak, fiind unul dintre generalii care și-au câștigat gradul în luptă.

Integral pe G4media.roComentarii

clujean Papa cacat si Mos Teaca...

25 octombrie 2021 7:14

Mos Teaca Bai nene, trebuie sa fii naiv de tot, analfabet politic, ca sa mai crezi in zicerile unor astfel de personaje... Mirajul puterii, oricare ar fi aceasta, e mai atragatoar decat mierea pentru urs sau c... pentru muste. Exemple... nenumarate! Astfel de personaje chiar n-au pic de respect pentru promisiunile facute si ne trateaza ca pe niste fraieri ce suntem, daca mai credem astfel de promisiuni. Sigur. Acum, scuza ambelor parti va fi situatia grea, foarte grea in care este Romania, din punct de vedere epidemiologic si economic. De parca nu tot ei ne-ar fi adus aici, interesul politic de moment fiind prioritar interesului romanilor pe termen mediu...

24 octombrie 2021 13:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.