De câteva luni gazul se scumpeşte accelerat pe piaţa internaţională. Cererea urişă din Asia şi depozitele goale din Europa împing în continuare preţurile în sus, iar conducta Nord Stream 2 a revenit în centrul atenţiei, arată o analiză Deutsche Welle.

Preţurile ţâşnesc în sus de când economiile naţionale ale celor mai industrializate ţări şi-au repornit motoarele după prăbuşirea consemnată în 2020, ca urmare a pandemiei de coronavirus. Cererea mare pentru mărfuri şi bunuri împinge în sus la nivel global, de câteva luni, preţul la producător, iar preţurile la consumator cresc şi ele cu oarecare întârziere. Lanţurile internaţionale de aprovizionare sunt tensionate, şi există o penurie de nave şi containere de transport pe rutele comerciale globale. În numeroase ţări lipsesc de asemenea sute de mii de şoferi de camion, nu doar în Marea Britanie post-Brexit.

Dar înainte de toate, preţurile în creştere ale energiei catapultează preţurile la producător şi consumator spre înălţimi fără precedent. Mai ales gazul se scumpeşte începând din ianuarie 2020.

Integral pe EconomediaComentarii

Rodica Nicolev Când prostia transpira prin piele, ea se chiama tatuaj!

26 octombrie 2021 15:51

Ludwig Bauer Studii clinice din Europa de vest și din Statele Unite arată concludent că tatuajele pe corpul uman scurtează viața cu aproximativ 5 ani, datorită cernelurilor impregnate in piele și care rămân o sursă continuă de intoxicare a ficatului. Convingeți-vă copiii să nu se tatueze!

26 octombrie 2021 15:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.