Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, a declarat la RFI că desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru a forma un nou Guvern este un lucru curios, fiind vorba despre un premier militar pe timp de pace, însă UDMR poate colabora cu premierul desemnat. Liderul spune însă că cea mai fezabilă soluţie este formarea unei majorităţi cu USR, iar partidul său doreşte investirea unui Guvern cu puteri depline pentru cel puţin 6 luni.

„Noi am spus că în timp de pace totuşi e destul de curios să avem un militar. Nu avem o problemă personală cu domnul Ciucă. Eu nu prea am văzut în ultimii 30-40 de ani, mai ales în UE, ca un fost militar, un militar în rezervă să conducă un Guvern sau să fie şef de stat, dar sigur, având această situaţie mai specială, când trebuie să găsim o soluţie, noi am spus că putem accepta acest lucru. Nu ne bucurăm de faptul că a fost ales chiar un militar în rezervă, dar putem colabora cu domnul Ciucă”, a declarat Csoma Botond la RFI, fiind întrebat dacă UDMR are o problemă cu prezenţa unui militar în Executiv.

Potrivit parlamentarului, cea mai fezabila solutie pentru formarea unei majorităţi parlamentare în Parlament privind susţinerea Guvernului Ciucă ar fi o majoritate cu USR. „Cea mai fezabilă, dacă vorbim de o majoritate stabilă, care să nu fie numai pe şase luni, să spun aşa, eu cred că fezabil ar fi cu USR-ul să refacem o majoritate parlamentară”.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.