Ministerul Muncii șI Protecției Sociale a scos la licitație in SICAP un contract de 24 de milioane lei pentru consultanță în privința reformei sistemului de salarizare publică și schimbarea legii în ceea ce privește pensiile.

Schimbarea acestor legi care vizează direct circa 7 milioane de români este asumată de statul român, prin PNRR, în fața UE, și va presupune eliminarea unor inechități și discrepanțe. Printre acestea, eliminarea sau plafonarea unor sporuri, corelarea strictă a pensiei cu contributivitatea și eliminarea discrepanțelor de gen. Modelul va fi luat din afară, de la alte state din UE mai avansate decât noi, o spune clar ministrul Muncii Raluca Turcan.

Întreg contractul se va derula pe 27 de luni, însă colectarea datelor și oferirea soluțiilor va fi doar 1 an, restul de luni fiind campaniile de informare pe care consultantul, în numele Muncii, le va derula în scopul conștientizării publicului cu privire la reformele ce urmează.

Integral pe EconomediaComentarii

Lumineaza Doamne poporul tau baaaa proasta satului?Tzurcano?oaie bleaga?tot fluturi in presa cate o stire legata de revolutionarea sistemelor din romania cand tu de fapt iti freci pizda cu mana in fotoliul ministerial si mai esti si platita gras pentru asta de poporul roman.De ce sunteti ma atat de prosti incat in anul e;lectoral va faceti ca dati ceva cand de fapt ne aduceti la zero din urma ?Ba voi va jucati cu rabdarea poporului asta,ma da odata si odata vor pieri prostii si puturosii care va tot voteaza pe praf in ochi ,si vor ramane Romanii ma adevarati care sa va ia de ceafa si sa va aplece indesanduva ...pe gat ceia ce meritati toti politicienii pana la unul.

27 octombrie 2021 8:47

Matei Ionescu: "eliminarea discrepanțelor de (bulan-)gen" înseamna ca Nucleu' Dur franco-germano-somalezo-afgano-ceceno-mingusch al EURO-poollii se apropie în mod amenintator de buzele Dvs. si, daca comiteti imprudenta de a deschide ciocu'. atunci riscati intromisiunea Organului Central al UE ^pe esofag în gios (pe un mall frumos, n.m.). Cu respect,

26 octombrie 2021 22:46

Arian Borcea Legile salarizarilor si a pensiilor ar fi trebuit sa se schimbe acum 30 de ani. In primul rand salariile trebuiesc platite la ora si nu la "salarii minime pe economie". Taxarea si ea trebuie sa fie aliniata dupa modelul tarilor din vest!

26 octombrie 2021 15:48

Mihai Briceag Acum cateva zile presedintele Erdogan al Turciei, a cerut ambasadorului Americii si a altor 9 țări din Europa de vest să părăsească imediat țara, fiind declarate persoane non-grata, datorita amestecului acestora în treburile interne ale Turciei! Iată un exemplu corect pe care al trebui să-l urmeze și România în privința atitudinii față de ambasadorul SUA care-și bagă prea des nasul in afacerile interne ale României! Cum ar fi dacă și românii le-ar spune americanilor ce să facă în țara lor!

26 octombrie 2021 15:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.