Soluţiile pentru rezolvarea crizei politice sunt multiple, dar PNL şi Florin Cîţu nu vor să guverneze nici cu USR, nici cu PSD. Cu toate acestea, liberalii cer sprijin politic, fără a oferi ceva la schimb celorlalte forţe politice.

Partidele politice nu se grăbesc în rezolvarea crizei politice, deşi au trecut mai mult de trei săptămâni de la demiterea Guvernului Cîţu. Iar scenariile privind rezolvarea situaţiei indică faptul că stabilitatea rămâne sub semnul întrebării şi în cazul în care Cabinetul Ciucă ar reuşi să treacă de testul din Parlament, dacă votul este doar un compromis de moment.

Prima variantă ar fi refacerea Coaliţiei alături de USR şi UDMR. Valeriu Stoica, fost preşedinte al PNL şi fost ministru al Justiţiei, a explicat pentru „Adevărul” că liberalii şi USR pot să-şi armonizeze poziţiile, dacă vor cu adevărat acest lucru. „În situaţia asta, fără să fac o predicţie, spun doar că este rezonabil ca în două-trei săptămâni să se revină la normalitate. Adică, în măsura în care PNL înţelege că trebuie să negocieze cu USR, iar USR înţelege că trebuie să renunţe la poziţiile teribiliste pe care le-a avut uneori. Dacă nu, s-ar putea să dureze luni de zile”, a declarat Valeriu Stoica pentru „Adevărul”.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.