Nicolae Ciucă mai are la dispoziție două zile pentru a găsi o majoritate parlamentară, adică 234 de voturi pentru învestirea Guvernului. Pare o nouă misiune imposibilă, pentru al doilea premier desemnat de președintele Klaus Iohannis. PSD a decis oficial, luni dimineață, în ședința Comitetului Politic Național, să nu susțină Guvernul Ciucă la vot. De partea cealaltă, USR transmite că orice discuție pe care o va încerca Ciucă este inutilă pentru că nu vor susține un guvern minoritar.

Premierul desemnat a depus sâmbătă la Parlament programul de guvernare și lista de miniștri PNL-UDMR. Pentru învestirea Guvernului, Nicolae Ciucă are nevoie de 234 de voturi. În acest moment, PNL și UDMR nu au suficiente voturi pentru a trece guvernul.

Cele două partide împreună cu minoritățile naționale au 168 de voturi, ținând cont că din PNL au plecat 13 parlamentari alături de Ludovic Orban, care nu vor vota învestirea executivului. Astfel, lui Nicolae Ciucă îi lipsesc cel puțin 66 de voturi pentru a fi premier.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.