Liderii PNL discută, începând cu orele 20.00, posibile soluții pentru rezolvarea crizei politice. Până la această oră, informațiile sunt contradictorii. Unele surse susțin că Nicolae Ciucă ar fi anunțat că își depune mandatul, însă alți lideri susțin că s-a discutat flexibilizarea mandatului, astfel încă Nicolae Ciucă să poată discuta și alte variante de susținere cu partidele și că partidul renunța la varianta guvernului minoritar.

UPDATE 20.48 Potrivit surselor G4Media.ro, depunerea mandatului anunțată de Nicolae Ciucă ar fi o chestiune strict procedurală, pentru a convoca biroul permanent unde se ia act de această decizie și se anulează audierile programate pentru joi. Partidul va rămâne însă cu varianta Ciucă premier desemnat iar depunerea mandatului o face doar pentru a mai obține timp pentru negociere, fiind vizat în primul rând PSD.

UPDATE: 20.33 Liderul PNL Timiș, Alin Nica, a declarat, la Antena 3, că încă nu s-a adoptat nicio decizie în ședința PNL. „Încă discutăm (…) Nicolae Ciucă nu și-a depus încă mandatul. Discutăm mai multe variante și o să acordăm un vot. Nu vrem să mai mergem pe un guvern minoritar. Ne dorim o flexibilizare a mandatului pentru a putea discuta cu celelalte partide”

UPDATE: 20.13:

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, își va depune mandatul la Parlament, marți, în jurul orei 9.00

UPDATE: 20.09:

Nicolae Ciucă a anunțat în Biroul executiv al PNL că își depune mandatul de premier

UPDATE: 20.07:

Potivit surselor G4media, marți ar fi fosct convocată o ședință a Biroului Politic Național, pentru a se lua o nouă decizie privind adoptarea unei strategii pentru formarea unui nou guvern majoritar.

Integral pe G4media.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.