În 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, în România au murit, în medie, aproximativ 260.000 de cetățeni în fiecare dintre acești ani. O cifră relativ constantă. În 2020 au decedat aproape 297.000 de români, iar în 2021, dacă vom continua tot așa, vom trece mult peste 300.000 de decese.

Ce s-a schimbat în acești ultimi doi ani? Covid. Indiferent de cifre, explicații și analize, e evident faptul că s-au stins zeci de mii de oameni în plus față de anii anteriori. Și acesta este doar costul (provizoriu) în vieți omenești, cuantificabil. Nu știu cine ar putea să calculeze care va fi costul total al acestei tragedii pentru România.

Cât ne va costa migrația celor care s-au convins în acești ultimi doi ani că România este un stat eșuat din care ei trebuie să plece? Care va fi prețul pe care îl vom plăti pentru generațiile care au trecut prin școala online și examene ca gâsca prin apă? Cât vom pierde din miliardele de euro pompate de Uniunea Europeană în „reziliența" gestionată de cleptocrația mioritică?

Integral pe RepublicaComentarii

Fan-faron tâmpit. Măh fanule, o fi Șoșoaca cum o fi, cam mahalagioică din născare, dar știe perfect ce spune și de ce. Tu, în schimb, ești un tâmpit cu doi neuroni în cap, care nici nu știu unul de celălalt! Mai schimbă și tu repertoriul, că te cată Covidul prin nădragi și rămâi fără fudulii cu care să ...uți vreun negaționist. Îți poluezi singur site-ul cu prostie și cu vulgaritate!

11 noiembrie 2021 11:10

fan Diana Ivanovich Șoșoacă: NU PURTAȚI BOTNIȚA! NU PURTAȚI BOTNIȚA! Nu purtati BOTNIȚA! Vor sa ne ia si oxigenul! Nu vă vaccinați cu otrava lor! Virusul nu există! Spitalele sunt goale! Noi credem în Dumnezeu, nu în Covrig... Mergeți mereu la mitinguri împortiva restricțiilor și în locuri aglomerate, în piețe, etc fără botniță și vorbiți doar cu oameni care nu poartă mască! Luați-vă informațiile doar de la d-na avocat Diana Ivanovich Șoșoacă, salvatoarea poporului român! Vor război cu poporul roman. Îl vor avea!

11 noiembrie 2021 10:30

Robert Sighiartau, distins pastor penticostal, deputat PNL 23:17, te-as sodomiza

11 noiembrie 2021 7:13

Fan Diana Ivanovich Șoșoacă NU PURTAȚI BOTNIȚA! Nu purtati BOTNIȚA! Vor sa ne ia si oxigenul! Nu vă vaccinați cu otrava lor! Virusul nu există! Spitalele sunt goale! Noi credem în Dumnezeu, nu în Covrig... Mergeți în locuri aglomerate, în piețe fără botniță și vorbiți doar cu oameni care nu poartă mască! Luați-vă informațiile doar de la d-na avocat Diana Ivanovich Șoșoacă, salvatoarea poporului român! Vor război cu poporul roman. Îl vor avea!

11 noiembrie 2021 1:36

@@Așa o fi, coane! Oamenii se mai înșeală, mai lucră și manipulatorii, mai siluiesc și secureii haritmetica cu tabletele lor. Cert ecce că, între timp, nenea ăsta al tău se făcu de cacao maro, dar rău di tot, nu numai ca prezident, ci și ca ființă humană. Vezi și tu sondajele care îl (dis)creditează tot mai aproape de 10% ca nivel de încredere și de notorietate. Fată mare vom fi fost mulți/multe pi la zece anișori...

10 noiembrie 2021 23:17

@10 noiembrie 2021 15:40 Vrei, nu vrei !....Istoria României ne reamintește tuturor românilor că acum doi ani de zile la Alegerile Prezidențiale unde au participat în turul doi cca 70% din românii cu drept de vot din țară și din diaspora cca 6,3 milioane au fost votanți Klaus Werner Iohannis, dublu decât contracandidata sa PSD-istă Viorica Dăncilă.....deci 66 % la voturi contra 33 %....Asta-i realitatea pură !....Așa s-a consemnat atunci în Actele Oficiale de la Agenția Electorală Permanentă și consființit de Curtea Constituțională a Românie.....Îți place sau nu-ți place ție sau unora ca tine !....Acum întrebarea mea pentru tine este....Nu crezi că 6,3 milioane de români ”în carne și oase” care încă trăiesc n-ar fi totuși prea mulți proști prentru alde tine și alții ca tine ?.....

10 noiembrie 2021 19:22

Dan Vîlceanu, cel ce-l fute-n cur pe Cîțu ciclop, zici să nu te fut in cur... Păi cine-l ține pe iohannis in viata, daca nu P$D-ul tău? Orban si gașca lui, AUR, USR ar vota imediat pentru suspendarea robotului defect... Dar neamțuț nu-i prost. Favorizează alianța cu PeSeDe tocmai ca să scape de suspendare... Supendați-aș pula-n cur de fraier coclit ce ești!

10 noiembrie 2021 17:17

fan Diana Ivanovich Șoșoacă: NU PURTAȚI BOTNIȚA! NU PURTAȚI BOTNIȚA! Nu purtati BOTNIȚA! Vor sa ne ia si oxigenul! Nu vă vaccinați cu otrava lor! Virusul nu există! Spitalele sunt goale! Noi credem în Dumnezeu, nu în Covrig... Mergeți în locuri aglomerate, în piețe fără botniță și vorbiți doar cu oameni care nu poartă mască! Luați-vă informațiile doar de la d-na avocat Diana Ivanovich Șoșoacă, salvatoarea poporului român! Vor război cu poporul roman. Îl vor avea!

10 noiembrie 2021 16:57

ciclop Mos Costache Tipirig ne lamureste cum stie mai bine , deh , om in varsta cu "esperenta " de viata si spune cam asa :''baaa nepoate cans "s-a ales "" neamtul presedinte am zis gata , l-am apucat pe dumnezeu de picior dar "ghinio, pas cu pas , intro "pereoada scurta"" am vazut ca de fapt noil l-am apucat pe dracu de coada si acum cu toate farmecele facute de rada , mnoaptea in cimitir, cu oase de cap de caine si "imbracata in pielea goala " nu mai scapam de el; bag seama ca nu intelege limba noastra , o fi adus din tari straine , e "vinitic" , poate e adus de la nemti , asa ca acum nu avem decat sa ne facem crucea mare ca e dracu batran, sa "stuchim "in san si sa zicem de 3 ori pe zi : piei drace, du-te pe pustii si pe aici sa nu mai vii "

10 noiembrie 2021 16:30

fan Diana Ivanovich Șoșoacă: NU PURTAȚI BOTNIȚA! NU PURTAȚI BOTNIȚA! Nu purtati BOTNIȚA! Vor sa ne ia si oxigenul! Nu vă vaccinați cu otrava lor! Virusul nu există! Spitalele sunt goale! Noi credem în Dumnezeu, nu în Covrig... Mergeți în locuri aglomerate, în piețe fără botniță și vorbiți doar cu oameni care nu poartă mască! Luați-vă informațiile doar de la d-na avocat Diana Ivanovich Șoșoacă, salvatoarea poporului român! Vor război cu poporul roman. Îl vor avea!

10 noiembrie 2021 15:58

Dar când și-a pus geaca roșie și a venit în fruntea voastră să răsturnați guvernul a fost bun? Eu l-am votat în turul întâi, undeva prin Franța, dar în turul doi am votat-o pe Veorica. „Femeia aceea”, cum o numea Ghiolbanul. Ei bine, față de premierii care au urmat-o, ar trebui să recunoașteți cu Veorica a fost o lumină. Harnică, cinstită, empatică, modestă și de bun simț, facultate grea făcută pe bune, și, unii o să negați cu îndârjire, foarte coerentă și cu dicție excelentă în discurs. Fără patimă vorbind, rarele ei poticneli în exprimare se datorau mai degrabă emoțiilor decât ignoranței. Neavând altceva de ce să se agațe, „formatorii de opinie” din serviciile lui Iohannis au pedalat din greu pe ideea că ar fi fost proastă. Uite că n-a fost și nici nu este! Am insistat aici pe portretul moral și profesional al Veoricăi deoarece voi, telectualii de la RESPUBLICA, ați fost trup și suflet pentru Iohannis, repudiatul de acum! Păcat! Nu pencă îl repudiați, ci pencă nu ați prețuit-o nici măcar un pic pe Veorica, antipolul săsălăului pe toate planurile...

10 noiembrie 2021 15:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.