De câteva zile, spionajul occidental pare tot mai convins că Vladimir Putin încearcă să rupă o bucată din teritoriul Ucrainei. Mai mult, șeful spionajului militar ucrainean a avansat, într-un interviu acordat Military Times, chiar și data la care Rusia ar pregăti un astfel de atac în forță, care ar implica lovituri, aeriene, artilerie și blindate: „sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lui februarie” 2022.

Atitudinea tot mai belicoasă a Moscovei trebuie însă văzută și prin prisma noii Strategii de Securitate Națională a SUA pe care președintele Joe Biden o va prezenta în Congresul american în decembrie. Acest document ar putea include și un important capitol dedicat strategiei militare a Washingtonului în regiunea Mării Negre, a precizat, pentru digi24.ro, analistul militar Claudiu Degeratu, expert în securitate națională și politici de apărare.

De la începutul lui noiembrie, știrile au venit în cascadă: luna a început în forță, cu imagini din satelit care arătau concentrări masive de trupe și tehnică militară ale Rusiei la granița cu Ucraina. A urmat apoi anunțul făcut de ministerul ucrainean al apărării, conform căruia Moscova avea deja 90.000 de militari în regiune.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.