Vaccinurile actuale împotriva COVID-19 oferă, probabil, doar un grad limitat de protecţie împotriva noii variante de COVID-19 descoperite în Africa de Sud, a declarat vineri virusologul sud-african Shabir Madhi.

„Încă ne gândim cum să obţinem o protecţie rezonabilă”, a precizat Shabir Madhi, referitor la eficacitatea vaccinurilor actuale împotriva noii variante B.1.1.529, în declaraţii pentru canalul de televiziune eNCA din Johannesburg, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Este probabil că vaccinurile existente vor fi mai puţin eficiente împotriva noii variante de coronavirus, a adăugat el.

Integral pe Digi24Comentarii

Hai să nu dramatizăm în extremis Ca orice virus, covid-ul nu face excepție și are mutații care-l fac mai agresiv. Semnalul de îngrijorare al individului cu barba pân-la pulă e de înțeles, dar accentul de disperare e cam exagerat. Problematica e următoarea, la cei vaccinați cu cele două doze au fost cazuri de reinfectare cu covid, dar și-n cazul celor vaccinați cu 3 doze au fost cazuri de reinfectare cu covid, însă, acele cazuri de reinfectare au fost o formă extrem de ușoară a virusului care-n cele mai multe cazuri nu a prezentat simptome la respectivii reinfectați, care la rândul lor nu au murit ca cei nevaccinați, ceea ce e foarte important. Deci, vaccinul protejează enorm viața, asta trebuie să-nțeleagă toată lumea, iar cei nevaccinați dacă vor să supraviețuiască bolii să se ducă să fie inoculați cu vaccin. Recent Brian Adams, cântăreț de succes canadian a fost reinfectat cu covid în ciuda faptului că fusese vaccinat de două ori, dar respectivul nu a avut nici un fel de simptome și se simțea normal, ceea ce ne demonstrează eficiența vaccinurilor. Subsemnatul, m-am vaccinat de două ori cu vaccinul Moderna, care conține numai componente genetice umane, spre deosebire de vaccinul Pfizer care conține și o componentă genetică provenită de la o maimuță cimpazeu, dacă numă-nșel, însă oricare din cele două vaccinuri sunt extrem de eficiente contra bolii și te ajută să supraviețuiești, ceea ce e foarte important. Iar pentru protecția fiecăruia, deocamdată purtarea măștii în spații aglomerate sau închise e necesară, concomitent cu respectarea distanței unde e posibil, etc. Cam asta e!

28 noiembrie 2021 22:03

Numai de citești postările de mai jos și-ți dai seama de România și populația ei !... De crezi că se poate întâmpla ceva bine în România habar n-ai în ce lume trăiești !... Păi ce și-or mai băga Sula-n ea de carantină atâția români infectați cum deja au făcut-o unii până acum !... I-a durut pe ei în cur că aflându-se că unii români au Certificate Verzi False și ”vaccinare la chiuvetă” țările străine deja proscrie românii la granițe, conaționalii lor, din cauza acestui fals !.....Parcă nici n-ați trăi în țara unde se circulă cu mașini neînregistrate cu peste limita de viteză și de reiușești să-i oprești mai constați că nici n-avea șoferul carnet de conducere și era și ”beat mort” sau drogat la volan....și constați apoi că și mașina a fost furată din străinătate....Și-l doare-n cur pe ăla că stă doar vreo 3 luni la închisoare și-a scăpat.....Trăiți în altă lume decidenților !....Îi doare-n cur p”ăia de vin din străinătate infectați deja cu virusul că tot nu respectă carantina voastră !.....

28 noiembrie 2021 10:40

Digi-n-kur24din24: Grupul operativ prezidențial pentru Covid-19 din Botswana a anunțat că luni, 22 noiembrie 2021, în țară - situată în partea de sud a Africii - au fost raportate și înregistrate patru cazuri de o nouă variantă de Covid-19, cunoscută acum sub numele de B.1.1.529. - „Raportul preliminar a relevat că toți cei patru fuseseră vaccinați complet împotriva Covid-19", se mai arată într-o declarație a lui Masupu.

26 noiembrie 2021 21:22

John Sa Mori de ras , au vazut baietii CA treaba Este groasa ,CA au inceput sa SE contamineze si cei cu trei vaccinuri facute la zi si hopa stai CA Mai trebuie Inca un vaccin. In Tara ''celor alesi sa conduca destinele tuturor semintiilor de pe pamant'', s-a stabilit deja CA toata populatia sa SE vaccineze cu doza a 4-a. Si uite asa vaccinul pe care l-ati facut nu va ajuta cu nimic imoptriva virusului. Marele magician Fauci impreuna cu sefii lui , ne vor spune CE trebuie sa facem pe viitor si Cate vaccinuri vor trebui inoculate in organism sa omoram un virus.Cu drogurile nu prea Mai mergea treaba din Afghanistan , cu banii din Irak si Siria scartie treaba , sa intre in Iran sa inceapa conflictul cu ei nu prea au tupeu , armament nu prea Mai cumpara nimeni , decat Romania cateva elicoptere, CE a Mai Ramas de facut ? Afaceri cu medicamente . Si nu uita CA Inca nu s-a platit datoria fata de China , 7 trilioane -si asta era cu aprox doi ani in urma , deci cam peste 4 ani vom putea iarasi zambi , Pana atunci va urez la toti sa faceti ceea CE credeti CA Este Mai bine pentru Voi.

26 noiembrie 2021 15:36

Imbecil Eu măcar sunt imbecil și la mine e explicabil. Dar voi ăștiălalți, chiar mai puneți botul la toată mascarada asta? P.S Evident că va fi nevoie de un nou vaccin, n'est pas?

26 noiembrie 2021 15:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.