Guvernul a stabilit vineri ca data de 29 noiembrie 2021 să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, având în vedere că marți, 30 noiembrie, și miercuri, 1 decembrie, sunt zile libere nelucrătoare conform Codului Muncii.

Potrivit unui comunicat al Ministeului Muncii, prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii, și nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie sau participanţilor în aceste procese.

De asemenea, la solicitarea justificată a conducătorului instituției sau autorității publice, prevederea potrivit căreia ziua de 29 noiembrie este zi liberă ar putea să nu se aplice.

Integral pe Jurnalul Național



Comentarii

Românisme ”progresiste”..... Te tot întrebi ca român de ce se acordă cu așa mare ușurință ”punțile” să fie nelucrătoare pentru bugetari creindu-le adevărate vacanțe....S-a constatat că mai rentabil pentru Stat sunt aceste mini-vacanțe pentru bugetari.....Că mai mult îl costă pe Stat ”plata utilităților” la sediul birourilor decât ce produc acești Funcționari.....Prost este că ”molima acesta” s-a întins și la privați.....numai că acolo-s ”zile de concediu” tăiate....Și uite așa vrem Salarii cât mai mari, Pensii și Ajutoare de la Stat tot cât mai mari și toate provenind din împrumuturi externe !.....

27 noiembrie 2021 18:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.