Acomodarea partenerilor PSD şi PNL, care au semnat şi un acord politic pentru guvernare, începe prin atacuri şi reproşuri între cele mai mari partide ale Coaliţiei, subiectele de dispută fiind diverse, de la împărţire de funcţii şi moştenirea Cabinetului Cîţu până la modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Noul ministru al Finanţelor, Adrian Câciu, i-a luat la ţintă pe fostul premier Florin Cîţu şi pe colegul său din Guvern Dan Vîlceanu, liberal care a condus anterior Finanţele. „Rectificarea de azi ne arată nişte carenţe structurale în modul în care proiecţiile bugetare se fac în România, pentru că ajungem în ultima lună a anului să trebuiască să alocăm suplimentari pentru banii de pensii, pentru banii de salarii. Bugetul pe 2021 l-am găsit cu probleme mari”, a declarat Câciu, demnitar care s-a declarat nemulţumit şi de execuţia bugetară de la unele ministere, situaţia cea mai slabă fiind la Agricultură, cu o execuţie de doar 50% după primele zece luni.

Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedinte al PNL şi preşedinte al CJ Suceava, a afirmat că nu vrea să audă de cedarea unei funcţii de vicepreşedinte al instituţiei pe care o conduce şi nici de lăsarea poziţiei de prefect la un social-democrat. „Cadouri se fac de Crăciun, dar nu funcţii”, le-a transmis Flutur social-democraţilor.

Integral pe AdevărulComentarii

UNFORGIVEN Câțu și Vâlceanu trb anchetati sa raspunda pentru imprumuturi, dobanzi, comisioane de consultantă si bancruta frauduloasă. PS: Ce implicare au avut Lucian Isar si firmele agreate de ei ???

29 noiembrie 2021 10:17

UNFORGIVEN Câțu și Vâlceanu trb anchetati sa raspunda pentru imprumuturi, dobanzi, comisioane de consultantă si bancruta frauduloasă. PS: Ce implicare au avut Lucian Isar si firmele agreate de ei ???

29 noiembrie 2021 10:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.