Apariția noii tulpini a COVID, Omicron, a generat teamă pe scară largă pe motiv că ar putea fi o variantă în fața căreia actualele vaccinuri să nu fie la fel de eficiente. „Și totuși, informațiile pe care le primim din Africa de Sud par să spună că nu este chiar așa grav, iar oamenii care merg la spital sunt cei nevaccinați, mai degrabă decât cei vaccinați”, explică, pentru The Guardian, un profesor de imunologie din Londra.

Toate vaccinurile disponibile în prezent în Europa funcționează prin antrenarea sistemului imunitar împotriva proteinei spike a coronavirusului – cheia pe care o folosește virusul pentru a infecta celulele. Varianta Omicron are aproximativ 30 de mutații la nivelul acestei proteine, inclusiv 10 în așa-numitul „domeniu de legare la receptor” (RBD), unde Delta avea doar două.

„Dacă notați mutațiile pe o imagine a structurii cristaline a proteinei spike și le raportați la toate activitățile principale ale anticorpilor despre care știm, pare oarecum terifiant – ca și cum majoritatea țintelor-cheie de anticorpi neutralizanți vor fi rupți în bucăți, deci ce va mai rămâne din protecția ta imunitară?”, a spus Danny Altmann, profesor de imunologie la Imperial College London.

Integral pe LibertateaComentarii

Varianta O'Micron Emmanuel Jean-Michel Frédéric (dè la Rèpublique, n.m.): Vakssinatii sunt "protejati" / "imunizati" contra "tulpinii" mele - tu?

29 noiembrie 2021 22:27

Fan 習近平 / 习近平: practicati o fanta circulara în botnita ca sa puteti RESPIRA permitând totodata EURO-poollii sa va intromisioneze faringele (cu conditia sa fiti "protejati" / "imunizati" / futincurizati / bulan-GEN-darizati, etc., n.m.).

29 noiembrie 2021 22:23

fan Diana Ivanovich Șoșoacă, fiica liderei masoneriei feminine din Romania Nu pot vaccina ei, cat putem omora noi...

29 noiembrie 2021 19:08

fan Diana Ivanovich Șoșoacă: NU PURTAȚI BOTNIȚA! Cautam sa moara cat mai multi oameni prin indemnuri la nepurtarea mastii, nevacciare, etc. Apoi, dam vina pe autoritati pentru numarul mare de morti si cerem iesirea din UE. Concomitent crestem mult in sondaje. It works every single time cu handicapatul popor roman...

29 noiembrie 2021 16:15

Fute repede un sobolan negationist! .

29 noiembrie 2021 13:45

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.