România e o țară a contrastelor, iar economia oglindește fidel decalajele din societate. Și nu e vorba numai de banii din buzunar sau din cont. E vorba de clivaje adânci care țin azi de protecția socială, dar care pot aduce mâine extremismul în guvern.

În loc de articole festiviste de Ziua Națională, Europa Liberă vă oferă în această săptămână o trecere în revistă a situației de fapt. De la efortul de a plăti ratele pentru o casă, la soluția antreprenoriatului și bătălia cu inflația galopantă. De ce acum? Iată de ce.

Imaginați-vă că aveți 68 de ani și locuiți într-un sat din județul Galați. V-ați petrecut cea mai mare parte a vieții sub comunism, ați lucrat în C.A.P, în zbuciumații ani ’90 ați muncit pământul în așa-numita „agricultura de subzistență”, iar acum ați ieșit la pensie. Primiți în jur de 800 de lei pe lună. Pâinea din satul dvs se vinde azi cu 2 lei, litrul de ulei cu 9 lei, zahărul cu 4,5 lei, iar lemnele pe care le-ați cumpărat în toamnă v-au costat o pensie și ceva.

Integral pe Europa LiberăComentarii

noi Bugetul Romaniei este secat de 31 ani – si nu se mai termina, de REVOLUTIONARII DE CARTON ESCOCII LU’ ILIESCU SI ROMAN, escroci care azi, sunt in numar de cca. 10 milioane, numarul escrocilor creste in fiecare an, jefuind Bugetul cu urmatoarele: pensii nemuncite, gratuitati banditesti, imobile, terenuri, spatii comerciale. Oare, Parlamentul European si Comisia, nu reusesc sa oblige Guvernul roman sa abroge Legea cu „rivolutionarii”, hemoragia de bani si bunuri, provocata de milioanele de „rivolutionari” escroci? Un simplu vot in Parlament, ar abroga Legea Iliescu/Roman.

30 noiembrie 2021 9:25

Oltean Aiureli. Daca nu te ajuta mintea (vezi si atitudinea de respingere a vaccinului), atunci nu ai decat sa traiesti in mizerie. Capitalism s-a vrut, atunci te adaptezi la capitalism si iti pui mintea la contributie. Nu atepti ca Partidul sau Guvernul sa-ti dea ceva din mila lui, ca tot nu are de unde. Eu am bine peste 70 de ani si lucrez 10 ore pe zi, ca pensia sa fie numai pe post de bacsis, ca sa pot trai mai mult ca decent. Deci, nu ma intereseaza inflatia la alimente, energie etc. Se scumpesc, oricum, automat. Ca atare, vad ce pot lucra pentru bani mai multi (toti legal !), ca sa traiesc bine (nu este expresia Basescu ). Din pacate, majoritatea pensionarilor nu mai vor sa lucreze.

30 noiembrie 2021 7:27

Baron in calduri: As da o muie. Vreau euro-postac mascat, "imunizat" & "protejat". #Acum! .

29 noiembrie 2021 22:40

Baron în calduri: fratele Sile Camataru vinde teste la scoli si se scoate - tu?!

29 noiembrie 2021 22:38

Baron în calduri: Sunt la guvern, ma cack în gâtu' alde Barna-Pizdosh-Plicușor-Ban & Clocotilda lu' Armando - Bulan-GEN-daria salveaza Pandemia în România!

29 noiembrie 2021 22:37

Baron in calduri: As da o muie. Vreau postac bolsevic, Acum! Sunt euforic. M-am cuplat iari la banii publici. As fute-n cur 3 postaci de-ai mei.

29 noiembrie 2021 20:11

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.