Implementarea PNRR, care condiţionează primirea de bani europeni de succesul reformelor asumate, dar şi rotaţia premierilor din 2023 vor fi punctele de cotitură ale guvernării PSD-PNL, arată analiza specialiştilor consultaţi de „Adevărul”.

Marea Coaliţie, formată din PNL, PSD, UDMR şi minorităţi, vrea să reziste până la alegerile generale din 2024. Cel puţin aşa au consemnat în acordul politic al Coaliţiei Naţionale pentru România. Însă istoria recentă ne arată că acordurile au fost fragile, după cum s-a întâmplat în cazul Uniunii Social-Liberale, care a rezistat mai puţin de doi ani la guvernare, acordul politic al PSD cu ALDE, cu o durată de viaţă de doi ani şi jumătate, sau exemplul cel mai recent, înţelegerea PNL-USR-UDMR, ruptă după doar nouă luni.

Primele teste vor fi bugetul de stat pe 2022 şi implementarea Programului „Anghel Saligny”, încă din primele luni, dar acesta e doar începutul. Finalul anului 2022 va fi o piatră de hotar pentru actualii guvernanţi, pentru că până atunci trebuie să livreze o parte din reformele care au dat mari bătăi de cap fostei coaliţii.

Integral pe AdevărulComentarii

noi Bugetul Romaniei este secat de 31 ani – si nu se mai termina, de REVOLUTIONARII DE CARTON ESCOCII LU’ ILIESCU SI ROMAN, escroci care azi, sunt in numar de cca. 10 milioane, numarul escrocilor creste in fiecare an, jefuind Bugetul cu urmatoarele: pensii nemuncite, gratuitati banditesti, imobile, terenuri, spatii comerciale. Oare, Parlamentul European si Comisia, nu reusesc sa oblige Guvernul roman sa abroge Legea cu „rivolutionarii”, hemoragia de bani si bunuri, provocata de milioanele de „rivolutionari” escroci? Un simplu vot in Parlament, ar abroga Legea Iliescu/Roman.

30 noiembrie 2021 18:05

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.