Nici nu am scăpat cu bine de tulpina Delta a coronavirusului, dominantă în acest moment în lume și aflată la originea declanțării valului 5 al pandemiei în multe țări din Europa occidentală în urmă cu doar câteva zile, și deja suntem pândiți de un nou pericol: o nouă tulpină a coronavirusului - Omicron - despre care se știu în acest moment puține lucruri. Este sau nu acoperită de vaccinuri? Provoacă sau nu simptome și forme severe? Cât de ușor se transmite? În cât timp va ajunge în România?

Încercăm să găsim răspunsuri la cele mai importante întrebări împreună cu Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate publică și unul dintre cei mai vizibil specialiști în pandemie, cunoscut ca Profu' de Sănătate publică, și cu ajutorul datelor științifice deocamdată limitate pe care le avem la dispoziție.

1. Cum se transmite noua tulpină B.1.1.159 Omicron?

Și în cazul acestei tulpini, transmiterea se face pe calea aerului, la fel ca în cazul precedentelor, astfel că este recomandat să continuăm cu purtarea măștilor, folosirea ventilației, inclusiv geamuri deschise cât se poate de des, distanțarea și, ar fi recomandat, testarea rapidă în masă, explică Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

Integral pe HotnewsComentarii

Hi-hi-hi! Cele patru persoane depistate cu „oMacron” în Botswana erau străine și complet vaxcinate! Superba supertulpină ar fi fost secvențiată însă în Africa de Sud și cică ar fi tot o Mărie, dar cu altă pălărie. Simptomele bolii ar fi însă teribil de asemănătoare cu ale Coviduțului în formele sale cele mai ușoare. Femeile, mai ales, nici măcar nu înțeleg când și cum de au rămas gravide. Doctorii le-au liniștit, asigurându-le că plozii nici nu vor apuca să se nască. Dovada va fi că vor avea menstră de cel puțin un dat pe setimana. Așa că alarma cu omicronul ecce falsă. Scopule ei ecce de spărietură și de vaxcinătură. Nu vă spărieți însă! Din surse s-a aflat câ nevaxcinații care visează să primească, la alegere, de la Ocultă, fie un Merzan, fie o Tesla electrică, nu au decât să facă două doze plus busterul dintr-o singură înțepătură. Bărbații în prepuț, iar femelele în clitoris. Se asigură gratuit și loc de veci în caxz de ghinion și neșansă.

1 decembrie 2021 22:55

Paulus: eu consider ca cineva trebuie sa se sacrifice si sa fie parasutat în Africa de Sud, urmând ca apoi sa fie recuperat si analizat / autopsiat, asta fiind SINGURA modalitate stiintifica de a evalua eficacacitatea vaxinurilor - iata dece solicit prin prezenta Redactiei Hot-Poolla-Fake-News sa se înscrie în corpore pe listele de voluntari. Cu respect, P.

1 decembrie 2021 9:38

Fute-l repede pe sobolanul negationist 習近平 / 习近平 (Xi Jinping-pong)! #Acum! .

1 decembrie 2021 9:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.