Nu există un drept uman de bază care să îţi permită să dai buzna într-o biserică pentru a face o declaraţie politică, să sari pe altar şi să strigi obscenităţi. Dar, în mod sigur, nu există nici dreptul de a-ţi pierde libertatea pentru asta, chiar dacă actul în sine este unul ofensator. Dar exact asta s-a petrecut vineri, când cele trei membre ale Pussy Riot au fost condamnate la 2 ani de închisoare.

Aşa îşi începe articolul publicat pe CNN Rachel Denber, director adjunct al Human Rights Watch, divizia pentru Europa şi Asia Centrală. Aceasta dezbate pe larg cazul celor trei membre ale trupei Pussy Riot.

"Monitorizez de 20 de ani drepturile omului în Rusia şi nu m-am întâlnit niciodată până acum cu un caz similar cu cel al fetelor de la Pussy Riot. Vorbesc aici despre atenţia acordată cazului de către mass media, precum şi de acţiunile de susţinere din întreaga lume.

Imaginea celor trei fete puse faţă în faţă cu sistemul judiciar inexorabil şi cu statul tiranic rusesc le-a arătat vest europenilor ceea ce este în neregulă cu drepturile umane din Rusia.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.