„Mândru că sunt român!”. Dacă exclamația tradițională de 1 Decembrie ar fi urmată și de un semn de întrebare, aș răspunde: „Nu, domle, n-am de ce”.

Mândru ești când realizezi ceva mare, când ajungi campion, când ești apreciat, când faci un lucru deosebit pentru ființele vii. A fi pur și simplu român nu e nicio ispravă. Nici măcar nu e opțiunea ta.

Nu sunt Simona Halep, dr. Beatrice Mahler, Cristina Neagu, Codruța Kovesi sau Herta Müller. Ele pot să se mândrească pentru că sunt cine sunt.

Dar nici Șoșoacă nu sunt, ca să mi se verse mândria dacogetă pe gură și pe nări.

A fi român nu e o calitate, nu e un defect – cuvântul nu are semnificație axiologică. Sunt român înseamnă, cu certitudine, că nu sunt malgaș. Punct.

Integral pe RepublicaComentarii

noi Sug pula actualului guvern. Prefer masculii virili, dar la nevoie sug si pula moarta pentru ca noi suntem sugaci de meserie.

3 decembrie 2021 7:29

noi Guvernul actual, a pus Curtea de Conturi sa verifice imprumuturile externe cu dobanzi maxime, comise de Catu cand se credea el PM pe viata! Controlul finantelor matrasite de Catu&Valceanu, baga spaima in infractorii astia, caci, comisioanele grase le imprumuturile externe au disparut in buzunarele amicilor PNL. Puscaria .....

3 decembrie 2021 7:18

Gigi Sfanț, măcelarul de la carmangerie Casei Boborului Băă fraților, voi ați auzit că s-a scumpit carnea de porc? Dar ați mai auzit și că se va mai scumpi de mai multe ori carnea de porc? Păi, gândiți-vă și voi în pula calului, cât va valora-n viață madam Diana Șoșoacă senator independent de inependența de la Legiunea AUR? Cum adică? Păi, madam Șoșoază ce e o ditmai scroafa autentică, o să valoreze mai mult decât lingoul de aur de 24 K, iar asta pe fiecare picior al ei, plus șuncile și flecile și hălcile de carne care atârnă cu generozitate rubicondă pe trupul ei de scroafă pantagruelic. Numai șoriciul praspăt pârlit colectat va valora mai mult decât uncia de aur pe plan mondialist. Că despre cârnați, cabanos, mușchi la grătar, dar și alte preparate tradiționale românești, ce să mai vorbim? Matahala asta de scroafă madam Șoșoacă e-n stare să hrănească minim 3 luni de zile toată suflarea de patrupede parlamentare din cocina legislativă a țării. E ceva mai ditamai decât Cornul Abundenței de la restaurantul casei boborului. Eu, ca simplu măcelar de la carmangerie vă voi recomanda rețeta de mușchi de porc afumat în aspic a la Șoșoacă, meniu ce presimt în urină că va căștiga multe premii internaționale la concursurile gastronomice ala celor mai mari bucătari ai lumii. Rețineți, bucătari, că așa le zice ăstora pă românește, deși toți analii jurnaliști le zic chefi, de parcă au chef sau n-au chef să gătească, adică să profeseze meseria din bucătărie, aia cu nasu-n oalele de la bucătărie. Uite eu am chef să muiesc acum pe unu dintre ziariștii ăia, chiar dacă n-au chef să ia muie, eu tot le voi da muie. Punct!

3 decembrie 2021 6:51

Csibi Barna, secui de secui autonom de autonomie Mândru că sunt secui, secui de secui autonom de autonomie autonomă de la autonomat. Păi cum pula mea să nu fiu mândru, că dacă care căcare s-a unit PNL-ul cu PSD-ul ca să dea țării cufureala asta cacofonică de guvernoi, eu, adică de ce să nu fiu mândru? Eu, acum, ca orice secui simplu cetățean al Republicii Ungaria, mă-ntreb și eu, cam cât timp o să mai reziste acest PNL care a preferat să se metamorfozeze-n cârpa sau hârtia igienică cu care se șterge la cur plin de satisfacție PSD-ul? Că-n ultima cacacoaliție dintre PNL și PSD ca USL, PNL n-a rezistat decât circa 1 an de zile până când PSD-ul și Victor Ponta au dat afară de la guvernăreală PNL-ul și pe papagalul ăla constipat la minte de Crin Antonescu? Aștept și eu ca orice secui de secui autonom de autonomie autonomă de la autonomat fuziunea prin făsiune prin absorbție a PNL-ului de azi de câtre PSD, așa cum ar fi și normal, nu-i așa secuii meI? Ce mă frapează pe mine ca secui de secui e faptul că Chiparos Vodă de la Cotroceni a devenit Țucălarul PSD-ului și marioneta acestuia. Mare realizare ditamai, nene! Osz Ishten Foss at!

3 decembrie 2021 6:27

Articolul e scris concis și la obiect, iar explicațiile la fel de scurte arată realitatea nudă, adică realitatea-n găoaza goală. Dar, la articol se mai putea face un mic adaos, o completare mititică, anume lozinca cea mai potrivită e Proletari din toate țările, muiți-vă! Fără alte comentarii! Alt punct!

3 decembrie 2021 6:11

@ ABCacaD Băi Muie Paulus, pe tine te fut numai în gură pentru că mai neo-marxist ca tine nu există. Ai înțeles? Sau trebuie să-ți scriu cu majuscule? Muie PSD! Cu respect, Marcel Ciolacu

3 decembrie 2021 6:03

O'Macron: Buna seara, sunt o "tulpina" noua (Niu, n.m.) rebotezata "Xi" (de la 習近平 / 习近平, n.m.) si reporeclita "Omicron" si socio-bunica-mea zice ca sunt contagios - tu ce zici?

2 decembrie 2021 22:12

ABCacaD CTP-uleo nu fi trist, / Fostul MUIE PSD-ist / Ecce tot neomarxist/ȘI te fute până crapi / De mănânci ca porcul napi!

2 decembrie 2021 17:13

CTP, vegetarian cu pula mare Inteligenta poporului roman se vede in rata de vaccinare, de mortalitate, de respectare a normelor sanitare. Se mai vede in coeziunea sociala. Romanii nu sunt dezbinati deloc...

2 decembrie 2021 16:10

@ABCD Ai ras de tine !

2 decembrie 2021 14:57

Un simplu roman Subestimarea si denigrarea neamului din care te tragi e mai nou la moda si indesata in capul romanilor de aproape toata mas-media, asa ca nu ma mira "filosofiile" d-tale.Intreaba pe un polonez, ungur, francez , englez, neamt , sarb,daca e mandru de etnia sa si-ti vei inghiti propria filozofie.D-le Popescu, m-ai dezamagit crunt.Intr-adevar a te numi CTP si a avea posibilitatea de a zgaria zulnic hartia si de a aparea la Tv. "nu e nici o isprava".

2 decembrie 2021 14:53

gaozar bolsevic depistat: 10:37

2 decembrie 2021 14:14

gaozar bolsevic depistat: 10:37

2 decembrie 2021 14:13

ABCD Multumim dle. CTP, cu harul dvs. de scriitor, ne-ati inveselit, si-am ras HA!HA! citind randurile acide, dar inspirate din realitatea romaneasca, doar Caragiale avea acest talent si geniu, sa fixeze in pioneze, ridicolul si goiciunea umana a romanului verde. Ne mandrim cu dvs. dle. CTP, desi sunteti roman.

2 decembrie 2021 12:14

CTP-ulea Io-s mândru că-s idiot vândut. Și vândut binișor, nu cu 2 lei legătura!

2 decembrie 2021 10:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.