Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, se gândește dacă mai menține obligativitatea certificatului de vaccinare în perioada sărbătorilor de iarnă, când magazinele sunt aglomerate din cauza numărului mare de cumpărături.

El a fost întrebat, joi, dacă există posibilitatea să fie eliminată această obligativitate a certificatului Covid, în condiţiile în care incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 este în scădere.

“O să vedem exact care e situaţia. Problema şi îngrijorarea mea, şi aici nu putem să nu discutăm, tot așa, dacă vrem să fim corecţi, este că dumneavoastră discutaţi despre certificat, eu discut despre comportamentul lipsit de responsabilitate al unor oameni. Am văzut concerte la care oamenii se înghesuiau, nu purtau mască, am văzut manifestări în aer liber în care oamenii nu purtau mască. Și lucrul ăsta nu este în regulă. Faptul că scade incidenţa acum nu trebuie să ne facă să lăsăm garda jos. Dimpotrivă, vrem să avem sărbători liniştite şi pentru lucrul ăsta trebuie să lucrăm cu toţii”, a declarat Alexandru Rafila.

Integral pe ProTVComentarii

Elvis Felicitări dl. Rafila despre modul cum vedeți lucrurile.Nu cu măsuri coercitive se rezolva lucrurile. Rugați posturile tv și radio, preoții in biserica, profesorii la școală, conducătorii de unități să prezinte zilnic necesitatea purtării măștii, spălatului pe mâini, păstrarea distanței, lucruri simple la îndemână oricui și care ne pot proteja de acest virus nenorocit. Bisericile să fie dotate cu stații de amplificare pentru ca Sf. Liturghie să poată fi ascultată și de afară ca sa nu se aglomereze credincioșii in biserica. Posturile tv să nu mai prezinte știri apocaliptice deoarece oamenii nu se sperie, din contră cred că televiziunile dezinformează că sa îi facă pe oameni să se vaccineze.Conform proverbului" vorba dulce mult aduce" cred că poate face minuni in comparație cu amenințările și măsurile corective luate de dl. Arafat.

2 decembrie 2021 18:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.