Riscul de reinfectare în cazul persoanelor care deja s-au infectat cu alte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 este sporit de varianta Omicron, au avertizat joi autorităţile sanitare din Africa de Sud şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează agenţia EFE.

Cercetătorii din Africa de Sud, ţara care a semnalat prima săptămâna trecută această nouă variantă detectată între timp în toate părţile lumii, îşi intensifică investigaţiile pentru a înţelege transmisibilitatea, gravitatea şi impactul acestei noi variante pentru vaccinarea, diagnosticarea şi tratamentul COVID-19, menţionează OMS într-un comunicat.

Deşi încă nu se cunosc cu certitudine caracteristicile variantei Omicron, datele preliminare sugerează „un risc crescut de reinfectare”, subliniază OMS.

Integral pe Digi24Comentarii

Cică foștii bolnavi de Covid ar fi cei vulnerabili în fața Omicronului! Mira-m-aș! Primii 4 infectați cu Omicron depistați în Botswana erau toți străini și vaxcinați. Mai zilele trecute au fost aduși în Olanda 14 persoane iinfectate cu deja celebra supertulpină. Toate erau complet vaxcinate. S-ar părea deci că ținta predilectă a Omicronului ar fi vaxcinații și mai puțin cei trecuți prin boală sau nevaxcinații! Acum să mai punem cap la cap cu cele de mai sus și o altă informație. La OMS s-a recunoscut că proteina Spike, pe baza căreia funcționează așa zisele vaxcine ARNm, are în sine și o componentă patogenică! Cu alte cuvinte, ai-n-ai treabă cu Covidulețul, dacă te-ai vaxcinat, ți-ai cam băgat mortul în casă! Proteina cu pricina nu se duce numai la celulele infectate deja, sau pasibile de infectare, din organism, ci migrează peste tot, se lipește/agață de care celule vrea ea și le bagă componenta aia cu potențial patogen în componență. Un fel de cui al lui Pepelea, care depistează „găurile” de imunitate și, la un moment dat, deschide balul infecției generale. Acest mecanism explică de ce vaxcinații ecce mai vulnerabili decât nevaxii. Normal că cei cu sistem imunitar natural, care ecce, oricum, mult mai puternic și mai DURABIL decât cel indus de vaccin, sunt mai puțin predispuși la boală. Cum unul din primele lucruri pe care le face vaxcinul ecce bruierea sistemului imunitar natural, sau chiar scoaterea lui din uz, pencă durează precum o baterie Duracell, deci prea mult pentru scopurile celor ce produc vaxx-urile, ecce iarăși normal ca naivii care înghit momeala cu imunizarea, s-o ia acum din plin în barbă de la OMICRON, creație genetică și publicitară genială a unor afaceriști geniali! Pricepeți tavarisci?! Că doftorii noștri ori nu prea pricep, ori sunt prea bine „stimulați” ca să nu înțeleagă!

3 decembrie 2021 11:07

Păi multipluvaxcinații o rup în fericire de la orice supra sau sub tulpină! Nemaiavând ce naivi să mai vaxcineze în numele cuvântului DELTA, jmekerii au sărit peste alte fo două litere grecești si au scos din laboratorul de viruși „cu adăugare de funcție” (dr. Fauci) denumirea OMICRON, pentru care au și vaxul pregătit, de fapt tot ăla de la început. Fabricanții de iluzii (și de minciuni) nu mai au de făcut decât schimbarea etichetelor de pe cunoscutele de acum ampule COVID și, gata, avem vaxxin nou-nouț! Și iarăși prima doză, a doua, a treia, bustărul venind mai încolo, când lărgim la maxim cimitirele, și rezervăm cote suplimentare de gaz pentru crematorii. Rămâne să vaxxcinăm obligatoriu și morții pe bune, dar și pe aia care vor să se eutanasieze. Sinuciderile inestetice și inoportune vor fi strict interzise!

3 decembrie 2021 9:40

D Ăștia ne baga în ceață în fiecare zi cu cate o știre apocaliptică. Care este interesul? Sunt persoane care au trecut și prin boală, au făcut și trei doze de vaccin , ce să mai înțeleagă acum din această știre? Ce trebuie sa mai faca că sa fie protejat? Se pare că cei care refuză vaccinul au dreptate, altele sunt interesele decât protejarea populației.Nu este zi de la Bunul Dumnezeu că sa nu vina cate un" mare specialist" cu cate o știre alarmistă.

3 decembrie 2021 8:11

Liviu Cojan: deci ne-vaxinatii sanatosi pot fi linistiti. ei aflându-se în afara riscului de a contracta virusul. Cu respect, L.C.

2 decembrie 2021 22:32

Liviu Cojan: sa moara mama daca am scris eu MEDIA-BASHINA asta - e INSUPORTABIL - EURO-deseurile (radioactive, n.m.) de la Digi'n-kur au intrat în fibrilatii si vomita tot ce-au îngurgitat - E PANDEMIE!!! Cu nervii la pamânt, L.C.

2 decembrie 2021 22:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.