Generalul de brigadă Constantin Spînu a declarat că Ministerul Apărării Naţionale (MApN) intră în linie dreaptă cu programele de dotare cu avioane de luptă, dar şi că scopul final este ca pe mâinile piloţilor militari români să ajungă, în final, aparate ultramoderne.

„F-16 e avionul de bază al multor aviaţii militare din NATO. Vom continua dotarea cu aeronave F-16. Demersurile sunt începute pentru a doua escadrilă, chiar şi pentru a treia. Punctul final al acestui program de înzestrare sunt aeronavele de generaţia a V-a F-35. F-16 este o aeronavă de tranziţie pentru acest program”, a precizat generalul de brigadă Constantin Spînu.

Conform unor surse, România ar fi interesată să achiziţioneze două escadrile de F-16 de la Forţele Regale Aeriene Norvegiene (Luftforsvaret) ale căror piloţi vor trece, deja, pe F-35 Lightning II. Dacă tranzacţia va fi încheiată, la piloţii români vor ajunge două escadrile de F-16A MLU.

Integral pe AdevărulComentarii

x SUA ar vrea sa aplice experimentul esuat cu Afganistanul – la granitele Romaniei, adica, dupa devastarea Ucrainei, fara succes pt. SUA, trupele americane „isi pun coada pe spinare”, si lasa zeci de mii migranti fara adapost si hrana, in sarcina Tarilor vecine, dezastaru umanitar. Zdrentele de politicieni romani vremelnici, trebuie sa-si tina gura, si sa nu antreneze Romania intr-un razboi care, nu-i priveste pe romani absolut deloc. Latraii care sprijina SUA la invadarea Ucrainei, cu consecinte de raspuns dur al Rusiei, deci, acesti latrai politici, sa-si trimita in linia intai, pe fii, nepotii, sa se sacrifice ei pe front, sa ne lase in pace familiile.

8 decembrie 2021 8:10

Aristide Govoreanu Daca Romania ar cumpara avioane de agricultura, ar fi mult mai important... macar ar folosi la ceva!

4 decembrie 2021 4:02

Iurie Colesnic Ar fi mult mai ieftin si mai eficace sa se cumpere avioane Suhoi de ultima generatie de la rusi... cel putzin ne-am bate cu ei de la egal la egal!

4 decembrie 2021 4:00

Sporticus Mda! Din păcate, dotarea țării nostre cu avioane de luptă a fost decisă prost de la bun început. Cunpărarea avioanelor F16 la mâna a doua, avioane aflate undeva la jumătatea duratei lor de exploatare, chiar dacă pare economicoasă pentru bugegtul țării la prima impresie, e poate de două ori mai costisitoare decât dacă lotul de avioane cumpărat pân-acum era nou-nouț. S-o fi pricopsit țara noastră cu niscai avantaje legate de întreținerea tehnică a avioanelor, dar dacă la capitolul cheltuieli valoarea cumpărării tuturor avioanelor de pân-acum e mult mai mare decât dacă ele ar fi fost cumpărate noi, atunci unde pula calului e logica achiziționării? F16 este un aparat multirol versatil și capabil, dar dacă s-ar fi optat pentru achiziționarea de aparate Saab Grippen de la suedezi, aparate noi cel puțin la fel de performante ca cele F16 sau poate mult mai performante, țara noastră ieșea mult mai bine financiar și mai făcea și economie de niște munți de bani de la bugetul țării. Intenția de achiziționare a aparetelor F35 o fi ea dorită, problema e că aceste aparate sunt extrem de scumpe și ca atare ele nu pot fi achiziționate decât ca avioane noi, iar aici cheltuielile banilor țării pot fi oarecum nejustificate. Cam asta e!

4 decembrie 2021 2:20

Oltean Nu conteaza ca romanii au pantalonii rupti in C... Neaparat trebuie sa sprijine, ca niste catei ce sunt, industria americana de armament. Si, din pacate, absolut toti parlamentarii tac, fara sa le pese ca ruineaza, pentru inutilitati, finantele si asa distruse ale tarii

3 decembrie 2021 13:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.