Premierul Nicolae Ciucă i-a asigurat pe români de toată deschiderea și tot sprijinul pentru ”a pune lucrurile în mișcare” în privința persoanelor cu dizabilități din țara noastră.

Acesta a făcut declarații în deschiderea evenimentului „Învingători pe frontul de acasă”, care a fost organizat de Asociația CONIL și care este dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

”Astăzi, 3 decembrie, marcăm Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, consacrată de Organizația Națiunilor Unite în 1992 tocmai pentru a atrage atenția asupra drepturilor acestor persoane și a nevoii de incluziune și echitate. Mă bucur să mă aflu astăzi aici, la un eveniment special, (…) un eveniment în care două tipuri de învingători s-au reunit pentru a demonstra că solidaritatea și incluziunea pot funcționa în România.

Știu că mai avem mult de lucru pentru ca adulții și copiii cu dizabilități să poată beneficia cu adevărat de incluziune pe toate palierele vieții sociale, însă vă asigur de toată deschiderea și sprijinul meu pentru a pune lucrurile în mișcare și în acest domeniu”, a declarat premierul.


„Cred că este foarte important să știm faptul că, începând din acest an, persoanele cu dizabilități vor beneficia de un mecanism articulat de suport în luarea deciziei.

România face, iată, pasul către cea mai importantă reformă juridică în domeniul dizabilității. Persoanele cu dizabilități nu vor mai avea drepturile anulate sau restrânse, ci prin modificările Codului civil pe care le vom aproba în scurt timp în Guvern persoanele cu dizabilități intelectuale vor avea posibilitatea să muncească, să se căsătorească, să își manifeste voința și preferințele cu sprijinul necesar.

De asemenea, o serie întreagă de servicii sociale integrate în comunitate, atât de necesare copiilor și adulților cu dizabilități, au fost prevăzute și vor fi înființate prin intermediul PNRR.

Totodată, prin intermediul Programului România Educată, un program strategic pentru România pe care îl susțin de la nivel guvernamental, urmărim cu atenție componenta de educație incluzivă și sprijin pentru copiii cu dizabilități, care au dreptul la educație de calitate alături de toți ceilalți copii” a adăugat Nicolae Ciucă.


Comentarii

Nicolae Mă Ciucă, general retras acum premier de țucal al guvernului PSD Atențiune! Ascultați comanda la mine! Drepți! Pentru omor înainte! Pardon! Pentru onor înainte! E cam care căcare mică diferența dintre omor și onor, pentru că noi o să cam căcam omorâm țara asta, dar nu contează, dacă așa e ordinul de la Florin Cîțu și dă la Chiparos Vodă dă la Cotroceni, asta e în pula mea situația. Adicătelea, noi PNL-ul care suntem rivalii politici ai PSD-ului, care PSD e dușmanul nostru și al României, noi de la PNL-ul de azi care s-a cam pecerizat recent, în loc să facem o alianță politică cu alt dușman al PSD, respectiv USR, am preferat să facem în pula calului o alianță cu dușmanul nostru PSD? Unde pula mea e logica? Să-mi spună mie cineva unde pula mea e logica? Pe mine mă doare-n pulă, eu sunt premier de țucal al Ăluia de la Cotroceni, iar pe Florin Cîțu care e și el prim-țucălar la Cotroceni, are și el aceleași dureri tot în pulă. Pe Chiparos Vodă de la Cotroceni ori îl doare-n hemoroizi de țara asta, ori s-a tâmpit de tot, altă explicație nu există. Și uite așa PNL-ul nostru a ajuns cârpa PSD-ului, adicătelea hârtia igienică cu care se șterge la buci PSD-ul, mare realizare ditamai a noului lider dă partid dă la PNL, Nimeni Florin Cîțu care nu mai e premier la nimic și nu va mai fi nimic niciodată, chiar dacă acum e Președintele Senatului unde l-a pus PSD-ul ca să stea sluj acolo și să cunilincționeze tot PSD-ul, că așa e mai bine, sau așa crede el că-i mai bine. Presimt că-n curândul foarte apropiat, tot ce va mai rămâne din PNL o să-l mazilească pe imbecilul de Florin Cîțu care a scufundat PNL-ul în cloaca plină de căcat a istoriei recent. Pe loc repaus! Cu respect, Nicolae Mă Ciucă premier de țucal al guvernului PSD

4 decembrie 2021 2:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.