E posibil ca noua variantă Omicron să fi ajuns deja în România, avertizează ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. El spune că ar putea fi vorba de persoane infectate și care au venit în țară din zone roșii, dar nu pe rute directe.

„Nu exclud ca un prim caz să existe deja în România. Poate nu în rândul celor deja testați, poate au fost persoane care au călătorit și au venit prin terțe țări și nu știm despre ei”, a spus Rafila.

Întrebat dacă populația ar trebui să se sperie de noua tulpină, ministrul a răspuns: „Nu știm încă”.

„Nu cunoaștem elemente legate de patogenitatea similară sau diferătă față de a tulpinii Delta sau a celei originale. Nu cunoaștem nici modul cum cum anticorprii obținuți după îmbolnăvire sau vaccinare sunt neutralizanți și dacă protecția oferită de vaccin sau de trecerea prin sau sunt diferite față de ce se întâmplă în momentul de față la tulpinile clasice”, a explicat el.

Integral pe Digi24Comentarii

Alexandru Rafila Revin cu o completare mică, anume lipsa mea de inteligență, sau mai precis prostia mea imensă e comprehensibilă din toate punctele de vedere, pentru că nu nu fac mimetism aici sau în general, eu sunt spontan și natural prost de dau în gropi în pula mea, pe cistea mea de idiot că nu vă mint. Dacă prostia mea era incomprehensibilă, atunci lumea era nelămurită-n privința prostiei mele, iar eu aici vreau să precizez că sunt prost ca pula bleagă, în pula calului, ce pula mea nu e clar aici? Acum mă scuzați, mă duc să-l fut în cur pe Florin Cîțu, azi e ziua în care eu am această onoare de a-l găozi, adică de a-l penetra-n găoază. Votați PSD! Cu curu, cu pula, cu coaiele, cu hemoroizii, cu ce-aveți voi, că e bune ș-alea, vot să fie-n pula calului!

6 decembrie 2021 3:37

Alexandru Rafila După cum știți, eu am fost infectat de covid, dar pentru c-am descoperit cuvântul compliant din limba engleză, cuvânt pe care nu l-am tradus pe românește, unde acel cuvânt are cu totul alt înțeles decât compliant, pentru că se scrie la fel ca-n limba engleză, am declarat presei prin curul cu care vorbesc că am fost compliant și uite-așa am învins boala fără să crăp și fără să fi fost vaccinat înainte de îmbolnăvire. Ce m-a salvat pe mine? E simplu, cuvântul compliant care nu are înțelesul compliant așa cum l-am cufurit eu pe gura curului meu, ci are înțelesul de m-am adaptat, m-am supus, am fost ascultător, medicilor evident, iar cuvântul compliant m-a salvat pe mine, care sunt prostul pulii, chiar dac-am ajuns ministru așa aiurea, când eu credeam că nu voi fi decât minstru la nimic. Deci, dacă vreți să scăpați de covid și sunteți bolnavi atunci nu trebuie decât să vă căcați și voi pe gură ca mine și să cufuriți compliant, cuvânt pe care să-l rostiți de 10 ori pă minut ca mine și numai așa dacă veți fi complianți veți scăpa de boală-n pula mea. Păi ce pula calului facem aici? Toți trebuie să fie complianți în pula calului, numai așa vom învinge boala asta nenorocită. Așa că, fiți complianți în pula calului, ce pula mea nu e clar aici?

5 decembrie 2021 22:40

Alexandru Rafila NU exclud excluderea exclusă și inclusă precupețit și neprecupețit dar compliantă, emergentă, sustenabilă și implementată diligent și reluctant și rezilient și rebarbativ incongruent ca varianta de covid-19 Epsilon să fie deja ejaculată prin ejectare precupețită și neprecupețită și-n România. După cum știți, eu sunt compliant, emergent, sustenabil, diligent, reluctant, rezilient, rebarbativ și incongruent precupețit când nu sunt neprecupețit în pula mea. Recomand implementarea sustenabilă și nesustenabilă compliantă emergent și diligent dar și reluctant a testelor de depistare a covidului Epsilon, teste de flegme scuipate pe muianul PSD-ului de către națiune, pentru a se demonstra victoria noastră contra covidului-19 Epsilon în pula calului. Vă pup dulce pe sex dar și pe CEX cum a spus cândva nu demult draga nostră Viorica Vasilica Dăncilă ce acum colorează în culoarea verde pastel economia înverzită a BNR, care economie verde sau înverzită neprecupețit NU există în pula calului nicăieri și nicăria. Dar cum asta e o nimicăreală ce trebuie ignorată neprecupețit, declar din toată ființa mea și din curul meu nebărbierit la moacă, dragilor, vă promit că vom învinge covid-ul Epsilon pentru totdeauna. Cu respect, compliantul emergent sustenabil diligent rezilient și reluctant congruent și rebarbativ Alexandru Rafila, ministrel și menestrel dar și ministru al sănătății, deși credeam că nu voi mai ajunge ministru la nimic, dar am învins, am ajuns pentru că noi de la PSD ne ștergem acum la cur și la buci și la găoz dar și la găoază cu PNL-ul care a ajuns cârpa și pempărșii noștri neo-marxiști ca și noi, că și noi suntem pempărși. Victoooorriiieeeee! Am învins în pula calului! PA și PU, la mare!

4 decembrie 2021 17:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.