Criza economică se adânceşte, leul se devalorizează. Barometrul anual Moneycorp arată că anul viitor va fi unul plin de provocări.

Atunci când îşi fac planurile financiare pentru 2022, managementul companiilor chestionate anticipează o depreciere a monedei naţionale, astfel că 34,1% văd cursul leu/euro la 5 lei-5,05 lei, 29,3% cred că euro va fi cotat în intervalul 5,05-5,10 lei, iar 14,1 % văd un curs peste nivelul de 5,10 lei. Numai 22% dintre respondenţi văd cursul euro în intervalul 4.95-5.00.

Oamenii de afaceri anunţă colaps în economie - studiu
Potrivit rezultatelor barometrului anual Moneycorp 2021-2022, mediul de afaceri pare cel puţin rezervat în privinţa evoluţiei din 2022. 36,6% dintre participanţii la studiu cred că economia va scădea în 2022, iar 17,1% consideră că va stagna.

19,5% apreciază că economia va creşte cu 2%.

Domeniul politic inspiră cea mai puţină încredere, astfel că 80,5% cred că instabilitatea va continua.

Există şi o veste bună. 65,9% dintre managerii chestionaţi vor să facă angajări


Comentarii

Lumineaza Doamne poporul tau Iata de un an doi de zile tot ati inundat spatiul cu stiri despre pensii ,alocatii si Saraliul nimim pe neeconomie.Si veti aburi poporul cu tembeliziorul inca doi ani cu maririle Care de fapt sunt scaderi din cauza exploziei preturilor,de la 1 genari ....incolo.Inca vreo doi ani veti lua ochii prostilor cu stirile si laudele despre .....NIMIC.....De la Voi putin si de la Doamne-Doamne ...mai mult futuva -n .gat sa va fut de nemernici,puturosi,prosti hot si distrugatori de tara.

5 decembrie 2021 9:11

Mircea Cel Batran In Canada dolarul canadian variaza cu 5% si nimeni nu se da de ceasul mortii ca in Romania. Banca Canadei nu cheltuieste milioane sau miliarde sa mentina cursul de sub 1% (ca sa mentii cursul stabil asta se face cu un pret foarte mare) ca banca Romaniei. Lasa cursul putin mai liber, nici la o extrema dar nici la cealalta, ca nici una nu e buna. Asa se face si politica si economia in Romania: la extreme, de oameni fara liceu dar cu doctorate. Si voi jurnalistilor, nu mai bagati poporul in disperate cu stiri d-astea apocaliptice.

4 decembrie 2021 16:19

Dan Bă dar vesti bune când dați , că ne-ați inebunit cu știri apocaliptice.Iti este greață sa mai deschizi televizorul sau sa citești fițuicile de ziare.

4 decembrie 2021 11:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.