Premierul Nicolae Ciucă a decis reluarea procesului de angajări în instituțiile statului, după o oprire de 20 de luni, de la începutul pandemiei. Cei care visează un loc călduț la stat acum au ocazia.

Guvernul Ciucă angajează zeci de mii de români, după mai bine de 20 de luni de la sistarea concursurilor de angajare provocată de pandemie. Noul Guvern are în componența sa mai multe ministere, astfel că a fost dată o derogare pentru a recruta noi angajați.

Angajări la stat prin concurs

Posturile din sistemul bugetar se vor ocupa ca și înainte de pandemie prin concurs, iar remunerația se va face conform criteriului de salarizare stabilit în funcție de fiecare instituție în parte. Între timp, s-au mai făcut angajări, cele mai multe în spitale. Au urmat și concursurile pentru directorii de școli, în poliție, însă cele mai recent date ale Ministerului de Finanțe arată că numărul posturilor ocupate în instituțiile și autoritățile publice a ajuns în luna septembrie la 1,23 de milioane de persoane, în scădere cu aproximativ 20.000 de posturi față de începutul anului. Pierderile de personal sunt din cauza pensionării sau plecărilor voluntare.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.