Riscul de reinfectare a persoanelor imunizate prin boala Covid-19 este de trei ori mai mare în cazul variantei Omicron comparativ cu tulpinile care au provocat valurile pandemice anterioare, precum Delta sau Beta, arată un nou studiu. „O veste proastă, dar nu neașteptată”, spune virusologul Cristian Apetrei, având în vedere diferențele mari apărute în structura noii tulpini sud-africane față de variantele anterioare. Rezultatele acestei cercetări nu oferă și informații despre impactul Omicron la persoanele vaccinate.

Primul studiu care evaluează riscul de reinfectare cu SARS-CoV-2 a persoanelor care au trecut prin boală, în contextul apariției variantelor Beta, Delta și Omicron, relevă că acesta s-a schimbat substanțial odată cu apariția noii tulpini sud-africane.

Este vorba, de fapt, de o amplă cercetare a datelor de supraveghere epidemiologică ce a inclus aproape trei milioane de persoane confirmate cu infecție SARS-CoV-2 din Africa de Sud, între 04 martie 2020 și 27 noiembrie 2021.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Monica Cosac - UP DATE: impactul Omicron la persoanele vaccinate e ca li se se usucă limba, îsi pierd auzul (si mintile, n.m.) si le ies mucii pe cur.

7 decembrie 2021 22:22

Monica Cosac: negru' din poza e gagiu' meu si-i baga la prostu' ata cu limba scoasa bățu' în esofag, să vadă dacă are peristaltism vaginal în duoden. Cu respect, M.C.

7 decembrie 2021 22:18

O'MACRON: Stati asa ca sunt pe vine si sunt de 5.000 de ori mai ratat-infectat decât bou' ăla mic de O'MICRON! De mine nu scapati decât dacă vă tăiati venele si vă trageti câte10 bustăre în ceafă si rapelati si scroafa din cotetz!

7 decembrie 2021 18:27

@@ Si daca ma mai curatam si eu la Craiova, atuncea cultura practic disparea de pe fata Pamântului - iata dece mâine ma duc sa-mi mai trag un mustăr-bustăr între ochi si poimâine în burick, ca sa ma "protejez" definitiv.

7 decembrie 2021 18:22

@@ Dacă inculților ăstora ce-au comentat mai jos le-ar fi murit mamele sau bunicii arși în Terapiile Intensive precum la Piatra Neamț, Constanța sau la Institutul Balș (București) alfel ar fi ”văzut” situația Tulpinei Omicron a Covid-ului.....Este un Exemplu elocvent....În Italia un Lider de Bază a mișcării negaționiste și conspiraționiste anti-Vaccinare s-a infectat de COVID și acum imploră doctorii spitalizat fiind în Terapia Intensivă să fie vaccinat !....Așa că prostu de-i atins el personal ”la sănătate” are alte opinii !.....

7 decembrie 2021 13:19

Operațiunea dă înspăimântare LINDICUL Da, infectații cu Omicron trag de trei ori mai multe bășini decât politicienii, în frunte cu Cotrocenitul, vaxinați cu soluție salină!!! Până și pârțăii aia rugbiști de la Baia Mare, veniți cu Omicroane pă penis dân AfriKa, trag, într-adevăr, la pârțuri dă spăriet dar, altfel, niciun simptom covidier. Doar o poftă de sex ieșită din comun! Aviz amatoarelor din Show-bussines și din Politics până nu îi epuizează doftorițele-heroine, asistentele și bucătăresele alea băgărețe,care îi hrănesc pe băieți direct de la sân. Între timp, cadrili medicale dân Johannescburg (dă unde se extrage spirtualicește și jupân Werner) se crucesc de bocetele boilor americano-evropeni cu privire la contagiozitatea Ohmicrohnilor. „Păi, zâce ele (cadrili), noi toți dă p-aici suntem omicronizați până-n dinți, dar nu ne doare nici în kur”!

7 decembrie 2021 11:56

Monica Cosac - RECTIFICARE: riscul e de fapt de 2,614458792(1) mai mare (sa te infectezi la cap cu bashinile trase de mine decat de O`Macron, n.m.), mai ales ca "este vorba, de fapt, de o amplă cercetare a". Vestea e proastă (chiar mai proasta decât mine, n.m.)," dar nu neașteptată”, spune virusologul (pulii) Cristian Apetrei din Deal, Cu respect, MC

7 decembrie 2021 10:29

Monica Cosac: E JALE MARE - Felix-Ocnasu' ne-a dat afara pe toate MEDIA-curvele si nu mai avem voie sa i-o sugem decât cu masca!

7 decembrie 2021 10:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.