Liderii PSD au cerut la întâlnirea coaliției de luni seară o modificare majoră a PNRR: descentralizarea gestionării programului, astfel încât pe lângă ministere să poată fi autorități contractante Agențiile de Dezvoltare Regională și Consiliile Județene, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Surse din PSD au declarat pentru G4Media că modificarea PNRR propusă ar fi fost deja acceptată de partenerii de guvernare. Pe de altă parte, potrivit informațiilor G4Media, ministrul Dan Vîlceanu nu este de acord cu propunerile PSD de descentralizare a PNRR. Ministrul Proiectelor Europene le-ar fi explicat liderilor PSD că propunerea încalcă înțelegerea guvernului cu Uniunea Europeană.

În acest moment, singurele autorități contractante în PNRR sunt ministerele, dintr-un motiv simplu: PNRR urmărește programatic reforme structurale, asumate de guvern prin acordul cu Uniunea Europeană. Cu alte cuvinte, singurul responsabil de implementarea reformelor e statul român, prin guvern, de aceea ministerele sunt autoritățile contractante. În interiorul acestor reforme de care sunt responsabile guvernele de linie există proiecte punctuale ce duc la îndeplinirea reformelor.

Integral pe G4media.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.