O fantomă bântuie România: „colectivismul”! Dacă pierdem „valorile” vestice și ne trezim niște colectiviști precum chinezii? Ați văzut zeci sute de îngrijorați din ăștia. Ultima mare îngrijorată este șefa instituției Avocatul Poporului, Renate Weber. Tocmai pentru că-i respect cariera, țin să-i atrag atenția că a transformat zona juridică într-o melodramă periculoasă.

Între acum 70.000 de ani și acum 40.000 de ani se întâmpla o chestie pe care unii popularizatori ai științei au numit-o „revoluția cognitivă”. Pe scurt, homo sapiens au început să se organizeze în cete mai mari de 100-150 de indivizi și au eliminat alte specii competitoare (neanderthalienii de exemplu, mult mai competitivi, luați individual, dar incapabil să formeze cete mari cu un scop comun) . Demonizarea „colectivităților”, a societăților de mari dimensiuni, e de aceea ridicolă și din punct de vedere științific, nu doar politic.

Acum 30 de ani în România a început ofensiva unei filozofii ridicol de individualiste, practic ne-am trezit 20 de milioane de Rambo care învățaserăm capitalismul din filme americane în care Stallone hăcuia singur câte jumătate de Orient. Ce trăim acum e rodul acelei filozofii rudimentare, nu doar noi, tot Estul ex-comunist, care tot se plânge că n-a scăpat de stângismul „genetic” când el de fapt e praf tocmai pentru că nu poate întreține și da speranțe unor comunități mari de cetățeni.

Integral pe LibertateaComentarii

Costi Rogozanu-Găozanu: Reamintesc cititorilot mei ca si (pe scurt) homo comunisticus au început să se organizeze în cete (în gasti, n.m.) și au eliminat (asasinat, n.m.) alte grupuri competitoare (pe taranii înstariti, de exemplu, mult mai competitivi, luați individual, dar incapabil să formeze cete mari cu un scop comun) . Demonizarea „colectivităților” (a bandelor de EURO-criminali, generatoare de "societăți de mari dimensiuni" n.m.), e de aceea ridicolă și din punct de vedere științific, nu doar politic. Iata dece consider eu ca apologia criminalului (a autorilor de genocid, n.m.) trebuie exculpata în procedura de urgenta!

9 ianuarie 2022 22:19

Costi Rogozanu-Găozanu: Era sa uit - colectivistii din URSS au lichidat 20.000.000 buc., în timp ce colegii lor (si ai lu' alde Xi Jinping-pong (習近平 / 习近平, n.m.) au asasinat 70.000.000 de gălbejitzi, cărora li se adaugă 1.000.000 buc. ucisi de vietnamezi si 2.000.000 buc. eliminati de colectivistii din Kambodgia; numai noi ne-am trezit, cum spuneam, acu' (vreo) 30 de ani ca suntem "individualisti" (adică că ne opunem din principiu asasinatelor în masă, n.m.) - cam ... aiurea, nu?! Cu respect, C.R-G.

9 ianuarie 2022 22:00

Costi Rogozanu-Găozanu: repet, #Sug EURO-poolla, absorb "fonduri", bas media-dejectii & #REZIST!

9 ianuarie 2022 21:22

Ai vecin sobolan HAUR-ist? Fute-n in cur acum! Sau macar urineaza pe el! .

9 ianuarie 2022 9:22

Fute repede un sobolan negationist! .

8 ianuarie 2022 8:12

Costi Rogozanu În fine, eu cred ca numitorul comun al noului colectivism poate fi ... EURO-poolla (si vakssinu', n.m.) - cine o suge cu abnegatie si daruire e de-al nostru, cine nu, ala e dusmanu' - E simplu. nu?! Cu respect, Costinel Găozanu

7 ianuarie 2022 22:27

Costi Rogozanu Era sa uit - colectivistii din URSS au lichidat 20.000.000 buc., în timp ce colegii lor (si ai lu' alde Xi Jinping-pong (習近平 / 习近平, n.m.) au asasinat 70.000.000 de gălbejitzi, cărora li se adaugă 1.000.000 buc. ucisi de vietnamezi si 2.000.000 buc. eliminati de colectivistii din Kambodgia; numai noi ne-am trezit, cum spuneam, acu' (vreo) 30 de ani ca suntem "individualisti" (adică că ne opunem din principiu asasinatelor în masă, n.m.) - cam ... aiurea, nu?! Cu respect, C.R. (zis si Antichrist Găozanu, n.m.)

7 ianuarie 2022 22:23

Costi Rogozanu Înca ceva - între acum 80 de ani si acum 77 de ani, s-a mai întâmplat (înca) o chestie de "Revolutie Cognitiva". Pe scurt, Homo Arianus au început sa se organizeze din ce în ce mai bine în cete mai mari de 50-100 de milioane de indivizi și au eliminat alte "specii" competitoare (evreii, de exemplu, mult mai competitivi luați individual, dar incapabil să formeze cete mari cu un scop comun). Demonizarea „colectivităților”, a societăților de mari dimensiuni, e de aceea ridicolă și din punct de vedere științific, nu doar politic. Sper ca e clar. Cu respect, C.R.

7 ianuarie 2022 21:38

George Simion, agent FSB Promit ca sapt viitoare vor muri mai multi romani.

7 ianuarie 2022 14:11

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.