Luni, 10 ianuarie 2022, încep cursurile și activitățile pentru elevii din ciclul primar și pentru copiii de grădiniță, potrivit structurii modificate a anului școlar 2021-2022. Este momentul în care, pentru încă o săptămână din semestrul I, toți elevii vor fi la școală, după ce clasele de gimnaziu și cele de liceu, învățământ profesional și postliceal, au început cursurile încă de pe 3 ianuarie.

Autoritățile au anunțat recent că nu vor exista teste pe bază de salivă pentru elevi în această săptămână, licitațiile în derulare fiind contestate. Oricum, nici în afară de prima săptămână de testare, din perioada 6-10 decembrie, în niciuna dintre săptămâni nu au mai fost testați constant toți elevii în zilele de marți și joi, așa cum prevăd procedurile legale și instrucțiunea Ministerului Sănătății.

Cu toate acestea, autoritățile ne dau asigurări că nu va exista o explozie de cazuri Omicron în mod deosebit la copii, după ce revin toți elevii la școală, potrivit secretarului de stat în ministerul Sănătății, Adriana Pistol.

Integral pe edupedu.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.