PNL şi PSD nu se înţeleg pe tema interzicerii cumulării pensiei cu salariul de stat, un prim pas pentru reforma sistemului de pensii, prin lege fiind permisă şi rămânerea în muncă până la vârsta de 70 de ani, nu până la 65 de ani.

Interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat şi permiterea continuării activităţii până la 70 de ani nu figurează pe agenda comună a Coaliţiei, ca prim pas în reforma sistemului de pensii din România, cu toate că în fostul Executiv al PNL a fost prezentată ca o prioritate. Primul semnal a fost programul de guvernare, unde nu este amintită nici măcar o dată soarta acestei legi, prin care ar fi evitate pensionări la vârste de sub 49, 50 de ani, de obicei în sistemul judiciar sau militar, pentru ca ulterior pensionarii să fie numiţi pe diferite funcţii în aparatul de stat.

Proiectul de lege înaintat de Guvern şi aprobat de Senat este blocat în comisiile de specialitate de la Camera Deputaţilor. Iniţiativa Guvernului a fost văzută ca un prim pas de reformare a sistemului pe pensii, din două motive: i) permitea rămânerea în munca activă, opţional, după 65 de ani, până la 70 de ani, în condiţiile în care în 2028 vor ieşi la pensie femeile din generaţia decreţeilor, iar în 2030, bărbaţii din această generaţie; ii) economii la bugetul de stat, prin plătirea unui singur venit, în special pentru pensionarii speciali, numiţi pe funcţii, deşi au venituri consistente, unii de mii de euro lunar.

Integral pe AdevărulComentarii

Lute Sunt mii de astfel de pensionari iesiti zdrobiti de munca la 40 de ani la pensie si reangajati..Uitati functionari de stat corupti ,la care se mimeaza judecarea si care apoi sunt scosi la pensie si angajati deci reangajati ,ma nulitatilor in tara asta nu sunt numai idioti ci sunt numai lasi si lingai,Presedinti culpabili si dovediti si multi altii beneficiaza in continuare de avantaje !!!Tot inainte cu multe succesuri !!!

11 ianuarie 2022 19:55

Florin Biro Clasa politica nu o sa hotarasca mai nimicspre binele poporului.Totul se face doar pentru politiceni,odraslele lor si pentru cei care de zeci de ani sug si storc tara fara pic de rusine.

11 ianuarie 2022 11:54

Cică vor veni fonduri europene din PNRR.....Canci.....Ciuciu..... Și uite cum încetul cu încetul se alege Praful de PNRR-u și milioanele de euro ce trebuiau să vină de la Uniunea Europeană.....Că cică ar fi Reforme de făcut ca să se absoarbă banii !.... Dar Guvernanții și Parlamentarii fac taman pe invers !....De exemplu Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a semnat Ordinul Ministerial să se crească Salariile Nesimțite și Pensiile Speciale ale Magistraților cu 25 % de parcă nu erau și așa disgrațios de mari !....Nu-s bani la Prostimea de Pensionari Contributivi nici măcar pentru 10 % dar Magistraților ce aveau și așa Salarii Nesimțite și Pensii Speciale Enorme li se mai măresc dintr-un condei veniturile cu încă 25 %.....N-aveți nici-o frică voi decidenții guvernamentali că ”vântul Kazahstanului” adie și către România !....Să ferească Dumnezeu ca ”Mămăliga Românescă” să explodeze din nou ca-n 1989 !!!....

11 ianuarie 2022 11:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.