De doi ani, la Cotroceni s-a produs o metomorfoză totală. Candidatul Klaus Iohannis, care a câștigat alegerile cu tema justiției și a statului de drept, a fost înlocuit de un președinte care a renunțat complet la aceste teme contondente. Ca să umple golul și să arate că e preocupat de ceva, președintele Iohannis s-a transformat peste noapte în activist de mediu, preocupat de încălzirea globală și poluare. Un activist cam ipocrit totuși, având în vedere emisiile limuzinelor sale de protocol, care lasă o dâră consistentă de fum pe Valea Oltului în timpul navetei săptămânale la Sibiu.

Să ne înțelegem: tema mediului e una validă și serioasă oriunde în lume. Schimbările climatice fac obiectul unor politici consistente, cu impact major asupra vieții oamenilor. Dar în cazul României, cu zeci de probleme stringente care amenință fundamentele democratice (independența și eficiența justiției, funcționarea instituțiilor-cheie etc) sau chiar viața cetățenilor (starea deficitară a sistemului sanitar, criza energetică), mediul nu are cum să fie prioritatea zero a unui șef de stat.

Pretinsa grijă a președintelui Iohannis pentru mediu, noua sa marotă prezidențială, e de fapt încercarea de a umple cu ceva golul imens, marele zero al mandatelor sale la Cotroceni.

Integral pe G4media.roComentarii

Titlul articolului e greșit Ar trebui ca articolul să fi fost intitulat, Greața de la Cotroceni, sau Greață pentru ăla de la Cotroceni, dar, în sfârșit. Ăl din Sus din deal de la Cotroceni, a devenit un neom care n-are nici un fel de grețuri, adică-l doare-n pulă de țara asta și de națiune, făcând bătături la buci pe tronul de la Cotroceni degeaba. Motiv pentru care trebuie criticat la sânge și trebuie să i servească muie cu ghiotura, pentru că numai atât merită. Punct!

14 ianuarie 2022 21:40

@ 12 ianuarie 2022 16:31 (2) Adică o critică făcută unui tartor politic nu se face pentru că ție personal nu-ți place moaca individului, ci acea critică trebuie bazată pe ce face concret individul pentru țară, dacă e bine sau nu, pentru că de cele mai multe ori, critica respectivă e bazată pe simpatii sau asimpatii personale ale unor indivizi gălăgioși care habar n-au pe ce lume trăiesc și n-au cunoștință de nici un fel despre realitatea adevărată și demonstrată temeinic. Nenea prezidentul Iohannis pân-acum a cam făcut bine ceea ce a făcut, cu mici gafe care au fost numai câteva, dar de la momentul când acest plăvan idiot care stă pe tronul de la Cotroceni, a adus PSD-ul la guvernare aiurea, distrugând și PNL-ul care l-a ajutat să ajungă Căcat Vodă la Cotroceni, deci începând din acel moment, Iohannis nu merită decât să sugă pula națiunii la minut, ca să se sature și să se vindece eventual de prostia monumentală care zace-n el, pentru că individul a devenit un fel de om de paie care stă acolo la palat numai ca să strice tot ceea ce a fost bine pân-acum, făcând inutil bătături la buci, motiv pentru care-l servesc și eu cu o muie din abundență, pentru că numai atât merită. Așa că nene filozofule troglodit și sclerozat la minte, șterge-te de șrapnelele de mămăligă explodată la tine între buci, și încearcă, screme-te o iotă să discerni realitatea așa cum e ea, nu cea închipuită de mintea ta debilă și îmbolnăvită de paroxism imbecil anacronic. Succes! Cu respect, Giuseppe Balsamo

14 ianuarie 2022 21:24

@ 12 ianuarie 2022 16:31 (1) Ce-ți dorești tu, e dorința prostului care se crede deștept deși e prost de dă în gropi. Fie vorba-ntre noi, dacă madam Iohannis venea cu serviciul în București, toată țara ar fi criticat și criticăcat chestia asta, cum că trafic de influență și favoritisme pentru cucoana respectivă, ca să aibă servici la București. Pelticul ăla de Predoiu ar trebui să sugă pula națiunii la minut, pentru că e un cretin imbecil și un slugoi infect. Dar, mă-ntreb și te-ntreb, n-ar fi mai bine ca acel cineva pe care-l dorești tu să vină, bla, bla, bla, să recupereze la bugetul statului cele 85 de miliarde de euro cu care PSD-ul a înglodat România în alte datorii externe din 1990 până azi în toate guvernările lui? Până la realizarea dezideratului tău cu explodarea mămăligii românești, mai bine vezi că ți-a explodat mămăliga la găoaza personală, așa că schimbă-ți pempărșii și invită-l pe Predoiu să te cunilincționeze la goază ca să te scape de necazurile de moment. Mie-mi place că tu te criticaci pe tine atât de fervent, criticând și criticăcând, problema e că tu ești un ignorant superficial, adică facă gălăgie și critici la modul general fără să intri-n esența adevăratului rău făcut țării și națiunii, iar asta denotă că tu n-ai capacitate de discernământ, adică habar n-ai de realitate și de esența problemei la modul general vorbind. C-o fi bine să existe critică, da, e bine, cu condiția ca acea critică să fie bazată pe un temei și pe o realitate indubitabilă, ca să nu existe dram de echivocitate. Pentru că politica nu e ca la fotbal în arenă la tribună, iar cei care critică politic sau politica internă sau externă, trebuie să fie obiectivi și realiști, nu să se bazeze pe pe simpatia sau asimpatia referitoare la diferite personaje politice.

14 ianuarie 2022 21:23

Fute repede un sobolan negationist! Acum!

12 ianuarie 2022 22:07

Decdicat D-nului Președinte Iohhanis Nu-mi doresc alceva decât după 2024 să vină la putere în România un Partid cu un Guvern și-un Președinte nou ce să aibă ”sânge în instalație” ca să recupereze din banii proprii ai Fam. Iohannis ce a consumat D-nul Președinte din Bugetul Preșidenției, Bugetul SPP-ului și Bugetul Poliției cu naveta săptămânală făcută 10 ani de zile între București și Sibiu (și retur)......Cică convoiul este însoțit și de o Salvare sau SMURD....(Și eu am făcut naveta la viața mea dar pe banii mei personali....).Că D-na Profesoară de Engleză Carmen Iohannis n-a vrut să-și părăsescă Clasa de elevi la care era Dirigintă de la Liceul Sibian.....De parcă la București n-ar fi atâtea Licee ce au nevoie și de profesori de engleză....De ce face Iohannis acestă cheltuială imensă din banii contribuabilui român ?....Pentru că i se permite !....Pentru că românul est mămăligar și aceptă orice.....Ce dracu faceți Guvernanților cu banii din Bugetu Țării ?.... Zilele acestea , Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a semnat Ordinul Ministerial să se crească Salariile Nesimțite și Pensiile Speciale ale Magistraților cu 25 % de parcă nu erau și așa disgrațios de mari !.....N-aveți nici-o frică voi decidenții guvernamentali că ”vântul Kazahstanului” adie și către România !....Să ferească Dumnezeu ca ”Mămăliga Românescă” să explodeze din nou ca-n 1989 !!!....

12 ianuarie 2022 16:31

ardelean Te-ai trezit ma Johahanuse , tara arde cu facturile de curent si de gaz, cum urmaresti tu siguranta nationala, cum protejeji tara sau populatia de hoti , sau si tu esti parte , n-am crezut ca esti asa dobitoc cand te-am votat, acum m-am convins ca m-am inselat...

12 ianuarie 2022 7:47

ABCD Minciuna, lipsa de morala, manipulare, lozinci, impertinenta, incompetenta și multa, multa nesimțire - sefia lu' Johanis la Romania. Aceleasi nenorociri se regasesc si la "guvernul meu" PNL, USR, PMP, oplosit de Geaca Rosie. Pt Poporul Roman consecintele dezastruoase se vad chiar acum, din PNRR matrasit de golanii USR, nerealizabil, banii pierduti.

12 ianuarie 2022 7:24

Pute Nu va stroflociti mai omule,am inteles ca la Cotroceni e un mediu sanatos ,un loc de odihna minunat cu aer poluat doar de micsunele ,un loc minunat unde se pot scrie carti ,nu de fizica Doamne fereste ca sunt si unii care stiu fizica, ci carti asa de frecat mangalul, cum sa demisionezi dintr-un asa un loc ,unde totul e pe gratis chiar si temenelele Succesuri in continuare !!!

11 ianuarie 2022 19:46

ciclop presedintele part time, primul navetist , primul schior, primul golfer, primul turist al tarii si "prima sosoaca prezidentiala anti masca " ar trebui sa isi ia in serios functia de presedinte nu doar sa se faca si el ca lucreaza, si mai bine ar fi sa opreasca macelul padurilor romanesti facut de "preteni " lui de la fabricile din Sebes si sa vada cum a ajuns Romania educata , esecul sau ,incat nu sunt capabili de la presedinte, prim ministru -ciuca indiferenta, ministrul sanatatll, ministrul invatamantului si alde arafat sa asigure teste anti covid pentru scoli. RUSINE CELOR MAI SUS ENUMERATI SI DEMISIA IN BLOC, DAR NU DE ONOARE CI DEMISIA DE RUSINE !!RUSINE !!

11 ianuarie 2022 17:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.