Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că acei consumatori care au primit facturi la energie electrică sau gaz calculatate fără compensare nu ar trebui să plătească până când când nu li se reface factura. El a adăugat că va fi propusă o modificare a legii, astfel încât cei care au primit facturi greșite să nu fie penalizați dacă întârzie plata acestora.

„Sunt furnizori care nu au emis facturi neplafonate și necompensate. Practic, putem spune că de ieri marii furnizori au început să emită facturile în mod normal. Noi avem date preliminare după ce ei au trimis facturile și probabil că acest lucru s-a făcut în urma sesizării mele către ANPC și în urma controlului care este încă în desfășurare. Sunt și eu foarte curios”, a spus ministrul într-o conferință de presă.

„Din datele pe care le avem până acum, un singur furnizor a fost pregătit ca până în data de 15 decembrie să emită facturile așa cum scrie în lege. Furnizorii care nu au emis facturile compensate vor fi obligați să le refacă și să nu perceapă penalități pentru oamenii care nu le-au plătit în termen, pentru că vina de a nu face facturile așa cum trebuie este exclusiv a furnizorilor”, a adăugat el.

Integral pe Digi24Comentarii

fanul muncii cinstite si putin platite Se pare ca in curand 4dion cauza preturilor foarte mari ,multe instalatii ale furnizorilor vopr deveni nefunctionale . Asa banuiesc.Am auzit despre un virus ,,Molotov'' care le da peste cap instalatiile si sistemele.

17 ianuarie 2022 12:18

Paulus: bine, si noi cum ne putem apara de "furnizori care nu au emis facturi neplafonate și necompensate" - sa mergem peste ei sa le dam foc, sau se (auto-)sesizeaza Parchetul si-i salta el?! Cu respect, P.

13 ianuarie 2022 0:01

Cel mai impotent și căcăcios Ministru al Energiei, acest Virgil Popescu... Si totusi nu se compara nici pe departe cu EURO-banditii de pe "piata libera" a energiei, si nici cu EURO-tâlharii de la ÖMV (care au sigilat în masa puturile sondelor de gaz cu beton)!

12 ianuarie 2022 23:58

Cel mai impotent și căcăcios Ministru al Energiei, acest Virgil Popescu.... EL DOAR CONSTATĂ ȘI DĂ VINA PE ALTE INSTITUȚII....CINE DRACU TE ȚINE ÎN BRAȚE IMPOTENTULE ???....DE DOI ANI DE ZILE !!!....Dacă era pentru vreun Liberal sau PSD-ist grija pentru Populația României ați fi terminat Centrala pe Gaze de la Iernut (începută acum 10 ani) , ați fi dat în folosință cele două Hidrocentrale de pe Râul Jiu ce-s 90 % făcute dar un Judecător trădător de neam și țară a decis că un ONG Austriac (format din două persoane doar) are dreptate sistând lucrările pe motiv de Autorizație de Mediu. Sau ați fi început exploatarea Gazelor din Marea Neagră (nici măcar să faceți Legea Exploatărilor Offshore n-ați fost înstare în doi ani) ca să plătească românul dublu sau triplu factura la Energia Electrică....Stăm cu trei reactoare neterminate la Centrala Nucleară de la Cernavodă de pe vremea lui Ceaușescu.....Nici măcar să umpleți rezervoarele României de Gaze Naturale n-ați făcut-o !....Știți doar să importați gaze de la ruși de la ”Gazprom”....Doar ați împrumutat miliarde de Euro din Piețele Financiare...”Împrumutăm, mâncăm și căcăm !”.... Ați avut pe dracu grijă de Populația României !....V-a interesat doar propășirea și îmbogățirea Găștii Liberale și PSD-iste și a neamurilor lor !....

12 ianuarie 2022 12:34

pop Mincinos si excroc ordinar si acest V Popescu , fara rusine a inselat poporul roman cu declaratiile sale la TV.

12 ianuarie 2022 7:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.