2022 a început cu facturi foarte mari, unele de neachitat, în special cele pentru energie electrică și gaze naturale. La același consum, românii plătesc, în medie cu 20-30% în plus pentru curentul electric și cu cel puțin 40% mai mult pentru gaz. În unele cazuri, când e depășit consumul pentru care se aplică plafonarea și compensarea asigurată de stat, facturile au crescut chiar și de 3-4 ori.

Majorarea prețurilor pentru energie are efecte în lanț și în cazul produselor alimentare. Coșul lunar al unei familii e mai scump cu până la o treime față de aceeași perioadă a anului trecut. La toate astea se adaugă explozia tarifelor RCA după falimentul City Insurance, o majorare la pompă a carburanților și creșterea continuă a ROBOR la 3 luni. Analiștii economici spun că, dincolo de efectele pandemiei sau a situației de pe piețele financiare, Guvernul nu a luat măsuri pentru a anticipa aceste majorări, iar acum ia decizii pompieristice, încercând să stingă “focul”.

Pentru o parte importantă a populației, lunile de iarnă din 2022 vor însemna eforturi uriașe pentru a achita facturile. Oamenii vor fi nevoiți să reducă alte cheltuieli, iar de investiții noi, care de multe ori se traduc prin consum, nu prea mai poate fi vorba.

Integral pe Digi24Comentarii

Parcă Constanța și Constănțenii trăiesc ”în Lumi Paralele” !..... Toată populația țării se vaită de Facturile exagerat de mari la energia electrică !....Toți fac economii în apartamentele și casele lor....Toate Administrațiile Locale inclusiv Capitala economisesc consumul stradal și instuțional la curent.....Numai la Constanța chiar dacă au trecut toate Sărbătorile (și Boboteaza și Sfântu Ion) luminile pregătite înainte de Sărbătoarea Crăciunului sunt încă aprinse pe bulevarde și consumă energia electrică ”la greu” !....Este deja disgrațios să vezi în fața Campusului Universitar, sediul nou la bulevard ghirlande de luminițe aprinse seara și noaptea agățate prin copaci și gardul verde.....De ce accepta Primăria și Dom. Premare Liberalu așa risipă ?!?.....Răspuns: Probabil Comisionul (Șpaga) din Contract este cu atât mai mare cu cât consumul este mai mare !.....Și cine plătește ?....Răspuns: Prostimea Mămăligară constănțeană ....(că și de aceea iar s-au mărit impozitele pe proprietăți și taxele locale)...Și uite așa cum încă odată se demonstrează că Aristocrația Funcționărească de la Primăria Constanței s-a specializat ”în transferul banilor” din comunitate către conturile ei (probabil vor să continuie să-și facă vacanțele în Maldive și Carraibe).... Să mă contrazică Dom Premare Liberalu dacă nu-i așa !....dar probabil n-o să aibă nimeni curajul sau interesul să-i arâte acest mesaj sau să i se explice situația risipei ( că el este localnic la Eforie Nord și-și plătește impozitele pe proprietate acolo, bine înțeles mult mai mici iar Primăria de acolo știe să economisescă și să folosească bugetul primăriei eficient....)

14 ianuarie 2022 10:38

Bilant Vom trai ca inainte de '89 si mai mult decat atat . Inainte de '89 ni se taia curentul, acum ni-l taiem noi singuri ,ni se inchidea caldura, acum ne-o inchidem cu manuta noastra,vitrinele magazinelor alimentare ereau goale cu cativa "adidasi" expusi sau merluciu congelat, acum vitrinele sunt pline ochi de diverse produse alimentare dar...noi cautam cu disperare sa cumparam tot "adidasi" ca sunt mai ieftini.Ne-am procopsit cu o democratie si libertate de ne iese pe nas.Avantajul concret este ca putem injura in voie "alesii" ca nimeni nu te baga in seama si nu patesti nimic.Suntem ca bunica incasa;-ea vorbeste, ea asculta.

13 ianuarie 2022 12:35

ABCD Minciuna, lipsa de morala, manipulare, lozinci, impertinenta, incompetenta și multa, multa nesimțire - sefia lu' Johanis la Romania. Aceleasi nenorociri se regasesc si la "guvernul meu" PNL, USR, PMP, oplosit de Geaca Rosie. Pt Poporul Roman consecintele dezastruoase se vad chiar acum, din PNRR matrasit de golanii USR, nerealizabil, banii pierduti. Derbedeul de Ghinea USR, s-a facut sef peste controlul banilor din PNRR, derbedeul cu un salariu de 2 milioane Euro/an. Ati primit, fraierilor de romani, ce-ati votat - pe niste bagabonzi si hotzi sub lozinca expirata " guvernul meu" PNL/USR/PMP.

13 ianuarie 2022 7:24

Tavalugul scumpirilor Asa, asa, fratilor : libertate, libertate, fara masca, jos masca ! Asta a fost cel mai important lucru PS: Prosti, prosti, dar multi.

12 ianuarie 2022 16:59

Cel mai impotent și căcăcios Ministru al Energiei, acest Virgil Popescu.... EL DOAR CONSTATĂ ȘI DĂ VINA PE ALTE INSTITUȚII....CINE DRACU TE ȚINE ÎN BRAȚE IMPOTENTULE ???....DE DOI ANI DE ZILE !!!....Dacă era pentru vreun Liberal sau PSD-ist grija pentru Populația României ați fi terminat Centrala pe Gaze de la Iernut (începută acum 10 ani) , ați fi dat în folosință cele două Hidrocentrale de pe Râul Jiu ce-s 90 % făcute dar un Judecător trădător de neam și țară a decis că un ONG Austriac (format din două persoane doar) are dreptate sistând lucrările pe motiv de Autorizație de Mediu. Sau ați fi început exploatarea Gazelor din Marea Neagră (nici măcar să faceți Legea Exploatărilor Offshore n-ați fost înstare în doi ani) ca să plătească românul dublu sau triplu factura la Energia Electrică....Stăm cu trei reactoare neterminate la Centrala Nucleară de la Cernavodă de pe vremea lui Ceaușescu.....Nici măcar să umpleți rezervoarele României de Gaze Naturale n-ați făcut-o !....Știți doar să importați gaze de la ruși de la ”Gazprom”....Doar ați împrumutat miliarde de Euro din Piețele Financiare...”Împrumutăm, mâncăm și căcăm !”.... Ați avut pe dracu grijă de Populația României !....V-a interesat doar propășirea și îmbogățirea Găștii Liberale și PSD-iste și a neamurilor lor !....

12 ianuarie 2022 14:11

Oltean Unde este independenta energetica si alimentara a Romaniei ? Nici un guvern nu a luat si nici actualul nu ia masuri, astfel ca populatia este supusa cresterile imense ale preturile internationale, manevrate de speculatori.

12 ianuarie 2022 14:03

George Simion Va vom fute-n cur si-n gura si va va tine de cald si de foame... Traisca Legiunea!

12 ianuarie 2022 10:40

ABCD Minciuna, lipsa de morala, manipulare, lozinci, impertinenta, incompetenta și multa, multa nesimțire - sefia lu' Johanis la Romania. Aceleasi nenorociri se regasesc si la "guvernul meu" PNL, USR, PMP, oplosit de Geaca Rosie. Pt Poporul Roman consecintele dezastruoase se vad chiar acum, din PNRR matrasit de golanii USR, nerealizabil, banii pierduti.

12 ianuarie 2022 9:46

ABCD Minciuna, lipsa de morala, manipulare, lozinci, impertinenta, incompetenta și multa, multa nesimțire - sefia lu' Johanis la Romania. Aceleasi nenorociri se regasesc si la "guvernul meu" PNL, USR, PMP, oplosit de Geaca Rosie. Pt Poporul Roman consecintele dezastruoase se vad chiar acum, din PNRR matrasit de golanii USR, nerealizabil, banii pierduti.

12 ianuarie 2022 9:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.