Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei anunță că a demarat acțiuni de control la principalii furnizori de energie electrică și gaze naturale pentru a verifica dacă respectă obligația privind emiterea de facturi care să cuprindă informații corecte, transparente, clare și complete referitoare la plafonarea prețului final al energiei electrice și al gazelor naturale precum și consumul facturat aferent perioadei de acordare a compensației.

ANRE mai verifică și respectarea obligației de transmitere, in termenul legal, a răspunsului la reclamațiile consumatorilor referitoare la facturi și plata compensațiilor aferente în cazul depășirii termenului. De asemenea, instituția verifică respectarea obligației de emitere a facturii cu decontul final de lichidare în cazul schimbării furnizorului şi transmiterea acesteia clientului final în termenul legal.

Furnizorii de energie electrică verificați sunt: Electrica Furnizare, E.On Energie România, Hidroelectrica, Enel Energie, Enel Energie Muntenia, CEZ Vânzare, Tinmar Energy.

Integral pe Economedia



Comentarii

Parcă Constanța și Constănțenii trăiesc ”în Lumi Paralele” !..... Toată populația țării se vaită de Facturile exagerat de mari la energia electrică !....Toți fac economii în apartamentele și casele lor....Toate Administrațiile Locale inclusiv Capitala economisesc consumul stradal și instuțional la curent.....Numai la Constanța chiar dacă au trecut toate Sărbătorile (și Boboteaza și Sfântu Ion) luminile pregătite înainte de Sărbătoarea Crăciunului sunt încă aprinse pe bulevarde și consumă energia electrică ”la greu” !....Este deja disgrațios să vezi în fața Campusului Universitar, sediul nou la bulevard ghirlande de luminițe aprinse seara și noaptea agățate prin copaci și gardul verde.....De ce accepta Primăria și Dom. Premare Liberalu așa risipă ?!?.....Răspuns: Probabil Comisionul (Șpaga) din Contract este cu atât mai mare cu cât consumul este mai mare !.....Și cine plătește ?....Răspuns: Prostimea Mămăligară constănțeană ....(că și de aceea iar s-au mărit impozitele pe proprietăți și taxele locale)...Și uite așa cum încă odată se demonstrează că Aristocrația Funcționărească de la Primăria Constanței s-a specializat ”în transferul banilor” din comunitate către conturile ei (probabil vor să continuie să-și facă vacanțele în Maldive și Carraibe).... Să mă contrazică Dom Premare Liberalu dacă nu-i așa !....dar probabil n-o să aibă nimeni curajul sau interesul să-i arâte acest mesaj sau să i se explice situația risipei ( că el este localnic la Eforie Nord și-și plătește impozitele pe proprietate acolo, bine înțeles mult mai mici iar Primăria de acolo știe să economisescă și să folosească bugetul primăriei eficient....) ....Cu drag, Vasile Marin, un fraier de constănțean (ca toți ceilalți) cu taxele și impozitele plătite la zi.....

14 ianuarie 2022 10:34

jeo. Mda.ti se rupe pula de controalele lor cata vreme cei care trimit facturile nici in pula nui doare de ANRE si apoi ce a papat lupul ,e bun papat,mortu de la groapa nu se mai intoarce.

14 ianuarie 2022 9:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.