NATO a precizat miercuri că este dispusă să discute cu Rusia despre controlul armelor și desfășurarea de rachete, dar nu va permite Moscovei să blocheze ambiția Ucrainei de a adera la alianță. Negocierile bilaterale de miercuri s-au încheiat cu un avertisment despre un risc real de apariție a unui nou război în Europa, relatează Reuters.

Moscova a forțat Occidentul să vină la masa negocierilor săptămâna aceasta, după ce masat aproximativ 100.000 de militari lângă granița cu Ucraina, o fostă republică sovietică care aspiră să adere la NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, după patru ore de discuții între ambasadorii Alianței și o delegație rusă la Bruxelles, că NATO nu va lăsa Moscova să dicteze aranjamentele de securitate altor țări și să creeze sfere de influență periculoase.

Integral pe LibertateaComentarii

ion Pt Romania, mai periculosi decat Rusia/Putin, sunt hotzii de bani din PNRR, astfel : Ghinea USR cu sleahta fomista, Johanis care detesta pe romani, Basescu Petrov securist rau, Catu dement cu PNL care au pus pe grumazul romanilor majorarile criminale, si tot "guvernul meu". Cum scapam de sleahta lu' Johanis ?!

13 ianuarie 2022 12:20

Oltean Stoltenberg este un tip agresiv, periculos. Ce nevoie are NATO de Ucraina, un stat ultranationalist, in care nu sunt respectate cele mai elementare drepturi ale minoritatilor ? S-a retras cumva Legea invatamantului, care vrea ca romanii din Herta si Bucovina de nord sa dispara din punct de vedere cultural ?

13 ianuarie 2022 5:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.