Cele trei federaţii sindicale din educaţie organizează joi acţiuni de protest în faţa sediului Guvernului şi în faţa sediilor PSD şi PNL, pentru a transmite nemulţumirea angajaţilor din învăţământ faţă de faptul că Executivul nu a majorat salariile acestora conform legii 153/2017, potrivit unui comunicat remis miercuri de organizaţiile sindicale, scrie Agerpres.

Acţiunile sunt organizate de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia Sindicatelor din Educaţie (FSE) "Spiru Haret" şi de Federaţia Naţională Sindicală "Alma Mater", care reprezintă peste 300.000 de salariaţi din învăţământ.

"Reamintim reprezentanţilor Guvernului României şi partidelor politice că personalul didactic trebuia să beneficieze de salariile prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 începând cu luna septembrie 2020. Majorarea salarială de doar 4% de la data de 1 ianuarie 2022, care înseamnă o creştere a veniturilor cu aproximativ 65 de lei net pentru personalul didactic de predare, a provocat o stare de nemulţumire generală în rândul salariaţilor din învăţământ", se menţionează în comunicatul celor trei organizaţii sindicale.

Integral pe HotnewsComentarii

Nu sunt Bani pentru Prostime !... Dar pentru cei cu Pensii Speciale există bani !.... Exemplu Valer Dorneanu (CCR), Mugur Isărescu (BCR) câștigă venit lunar cumulat (salariu de Bugetar plus Pensii Speciale), unul singur cât 60 de ”beneficiari” ai Salariului Minim pe Economie....Pentru 7 Senatori sau găsit cca 20 000 $ de fiecare să se ”excursioneze” 7 zile la Dubai.... Nu sunt Bani !....dar s-a dat OUG în care s-a aceptat ca Instituții de Stat burdușite de politruci PSD-iști să n-aibă Limită de Preț la achiziționarea de Limuzine de Lux (pentru Curtea de Conturi, pentru ANCOM, pentru ANRE )...Dom Președinte Iohhanis face naveta însoțit fiind de mașină SPP-u și cu deschizător de la Poliția Rutieră în față săptămânal între București și Sibiu pe banii Bugetului Țării.....Pentru alde profitorii ăștia și pentru Aristocrația Bugetără Funcționărească și Judiciară există Bani !.....Prostimea Mămăligară Românescă este bună doar de plătit Taxe și Impozite cât mai mari ! De la 1 Ianuarie 2022 sau mărit accizele la Combustibili...dar culmea golănelii guvernamentale este că s-au mărit accizele și la Energia Electrică după ce deja ”facturile s-au ridicat la cer ”!....Așa că proștilor de români să munciți să vă iasă pe nas ca alde parlamentarii să-și facă vacanțe în locuri exotice pe banii voștrii. În zilele trecute Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a semnat Ordinul Ministerial să se crească Salariile Nesimțite și Pensiile Speciale ale Magistraților cu 25 % de parcă nu erau și așa disgrațios de mari ! N-aveți nici-o frică voi decidenții guvernamentali că ”vântul Kazahstanului” adie și către România !....Să ferească Dumnezeu ca ”Mămăliga Românescă” să explodeze !!!....

13 ianuarie 2022 10:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.