Organizația Human Rights Watch (HRW), de apărare a drepturilor omului, a publicat un nou raport ce descrie situația globală a democrației în 2021. Ungaria și Polonia continuă să sfideze independența justiției și a presei, dar noi alianțe politice ar putea pune în pericol preocupările autocraților.

Raportul descrie o situație din ce în ce mai complicată pentru liderii democrațiilor iliberale din Europa. Noi alianțe politice, precum alegerea unui candidat unic al opoziției maghiare pentru alegerile parlamentare din 2022, ar putea pune în pericol guvernările liderilor iliberali din jurul lumii, precum cea a lui Viktor Orbán din Ungaria.

Drept răspuns, arată HRW, cei aflați la putere au continuat să apeleze la diferite tactici populiste pentru a câștiga încrederea electoratului, precum abordări rasiste, sexiste, xenofobe sau homofobe. Raportul precizează că eforturile democratice trebuie să se intensifice pentru a garanta un triumf al discursului democratic.

Integral pe Europa LiberăComentarii

Sorin Dojan: Editorial al lui CJ Hopkins - Discursul oficial al Dictaturii COVID se prăbușește peste tot în lume Din ce în ce mai mulți oameni se trezesc din hipnoză și rezistența crește. Ce urmează? Ce urmează nu o să fie prea plăcut, fraților! Rareori prăbușirea unui cult al morții e ceva plăcut. Vor fi gemete și scrâșniri ale dinților, vor fi discursuri incoerente și fanatice, ștergeri masive ale postărilor stânjenitoare. Va fi un adevărat tsunami de justificări disperate, de dezmințiri fierbinți, de aruncări nerușinate ale vinei asupra altora și alte forme de acoperire a fundului, în timp ce, brusc, vechii membri ai Cultului Covidian își iau un ultim respiro în junglă înainte ca adoratorii complet-vaccinați-și-boostați ai zeului „Sigur și Eficient” să se întoarcă împotriva lor. Da, exact, sunt sigur că ați remarcat, discursul oficial COVID este în sfârșit pe cale să se prăbușească, sau să fie demontat în grabă, sau revizuit din punct de vedere istoric, chiar sub ochii noștri.

20 ianuarie 2022 21:08

Sorin Dojan: Problema noastra e ca "fețele autocrației" refzua sa-si asume responsabilitatea pentru îmbalsamarea hoitului patronului nostru, dl. George Mumievici Soros si pentru expunerea cadavrului Domniei Sale la Skt. Petersburg / Moscova, alaturi de cel al colegului sau de GLOBAL-crime Vladimir Ilici Ulianov.

19 ianuarie 2022 1:07

EURO-lack avortat depizdat: 21:20

19 ianuarie 2022 1:04

Fute-o repede pe Găozara euro-bolșevică de mama. #Acum!

19 ianuarie 2022 1:03

Găozar bolșevic ce trebuie sodomizat, el și familia lui de aurolaci 8:51

18 ianuarie 2022 21:20

Motto-ul Uniunii Europene ”Unitate în divesritate” doar ”diversitatea” indicata de ei:homo, lesbi, pedofile, zoofili, kremenali........ . Daca un stat și/sau un individ are păreri proprii, în secunda doi este etichetat ( incult, comunist, conspiraționist....etc) și marginalizat .....executat. Uniunea Europeană reprezintă o adunătură de NAZIȘTI!

18 ianuarie 2022 8:51

George Mumie Soros @Sorin Dojan Ai belit-o pentru postarea de mai jos, daca punem laba pe tine, îti tragem la bustăre în ceafa pâna dai în beri-beri (deficienta de tiamnia, n.m.)!

17 ianuarie 2022 0:13

Sorin Dojan: Problema noastra e ca "fețele autocrației" refzua sa-si asume responsabilitatea pentru îmbalsamarea hoitului patronului nostru, dl. George Mumie Soros respectiv pentru expunerea cadavrului Domniei Sale la Skt. Petersburg / Moscova, alaturi de cel al colegului sau de breasla Vladimir Ilici Ulianov.

17 ianuarie 2022 0:01

Sorin Dojan: Îi informez pe cititorii mei ca guvernul Austriei intentioneaza sa reintroduca Legea Vaccinarii Obligatorii, promulgata în anul 1938 de Cancelarul austriac al Germaniei dl. Adolf H. Schicklgruber si declarata ulterior anticonstitutionala de Curtea Suprema în anul 1970. Cu respect, AD

16 ianuarie 2022 23:54

Nae Tescovină, obărchelnerul de la restaurantul Cireșica Omul are dreptul să fie om, iar porcul are dreptul să fie fript. Mie-mi place omul om și porcul fript. Pentru că Băsescu e beat tot timpul, nu-l prea găsești treaz niciodată, iar moaca lui patibulară spune totul, mai ales când beatul Băsescu te privește cu un ochi care se uită la făină și cu celălalt ochi se uită la slănina din bijboaca Elenei Udrea. Se uita la slănina respectivă. Acum Băsescu se uită cu un ochi la ocna unde va poposi ploada lui EBA, iar cu celălalt se uită la ocna Jilava, unde poate va ajunge dracului să dea socoteală pentru toate potlogăriile lui ilegale și pentru bătaia de batjocură făcută nației române. Tu-l în gură de Chior strâmb! Cu respect, Nae Tescovină

16 ianuarie 2022 21:15

Iesi ca paduchele in frunte si restul urmeaza... La bilioteca metropiltana din New York erau afisate pentru a fi imprumutate carti antisemite ca Mein Kampf, etc. Vneau sobolanii nazisti si le luau acasa, fara sa stie ca aveau un fir metalic in ele, asemanator celui din bani, care le indica locatia prin GPS. Apoi, veneau baietii si lichidau sobolanul nazist in liniste, acasa la el. As este si forumul asta. Multi sobolani negationisti legionari ies ca paduchele in frunte. Le este notat IP-ul si urmeaza restul. Am scapat de multi sobolani si vom mai scapa de si mai multi anul asta...

16 ianuarie 2022 9:24

Sorin Dojan: Reamintesc cititorilor mei ca "Europa Libera" este (a ajuns) o ...marca înregistrata (si ca atare un simplu ...FAKE, n.m.) aflata în posesia GLOBAL-jigodiei Soros G. (adica a unui candidat la streang în contextul "pandemiei", n.m.). Cu respect, SD

15 ianuarie 2022 22:34

Dan Vîlceanu, cel ce-l fute-n cur pe Cîțu Oltean de-al meu, te fut in cur si uiti de foame. Macar iti va tine de cald.

14 ianuarie 2022 17:08

Oltean Nici romanii nu avem nevoie de drepturi de fatada, ci de resurse energetice si alimentare 100% romanesti, la preturi acceptabile de catre toata lumea. Asa-zisa "libertate" este o hartie igienica, daca nu ai burta plina si caldura in casa. Preferam o dictatura luminata, decat democra-anarhia actuala.

14 ianuarie 2022 14:24

fan Diana Ivanovich Șoșoacă: NU PURTAȚI BOTNIȚA! Sosoaca presedinte! Ea este un Zelea Codreanu feminin. Ca si capitanul, se trage din neamuri slave si este foarte violenta.

13 ianuarie 2022 17:58

ABCD ...drepturile romanilor de a ingheta in case, si, de a plati degeraturile, la maximum - unor derbedei si venetici care si-au pus labele pe Tara! Siktir, cu drepturile voastre de rahat....

13 ianuarie 2022 17:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.