Termenul pentru administrarea dozei booster de vaccin anti-COVID va fi redus de la 6 la 4 luni în România, începând de luni, 17 ianuarie. Anunțul a fost făcut de medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

"Toate persoanele care au cel puţin patru luni de la prima schemă de vaccinare completă pot să meargă să efectueze doza de booster, tocmai pentru a da posibilitatea de a completa schemele de vaccinare în momentul de faţă, pentru că datele ştiinţifice ne arată o protecţie sporită, o refacere - dacă vreţi - a eficienţei vaccinurilor faţă de infecţia cu varianta Omicron. De ce s-a ales acest prag de patru luni? Ne-am uitat la ce se întâmplă în celelalte ţări europene. Majoritatea au ales două praguri: de trei luni sau de patru luni. Am decis să optăm pentru pragul de patru luni, pentru că datele ştiinţifice ne arată că protecţia faţă de varianta Omicron începe să scadă destul de mult după cea de-a patra lună de la prima schemă de vaccinare", a declarat Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Şeful CNCAV a adăugat că, din punct de vedere al efectului imunologic, prin administrarea mai devreme de patru luni "se pierde efectul de booster real" al dozei de vaccin asupra răspunsului imun.

Integral pe Digi24Comentarii

Pandemiologul Emilian Popovici Paulus, tocmai ți-am pregătit o roabă de ivermectină și o ploscă plină cu căcat proaspăt în loc de muștar pentru tine ca să te imunizezi contra covid 19 și contra Guvid 20-21, iar doza mea donată ție cu maximă generozitate e echivalentul unei doze bustăr sau booster sau boostăr, cum vrei to s-o iei. Cu respect, pandemiologul Emilian Popovici

17 ianuarie 2022 2:04

Epidemiologul Emilian Popovici: Ba eu le trag clientilor mei câte doua bustăre pe zi, intravenos, si n-au trabă - ba unii mă chemă si noaptea să-i "protejez" si nu ezit sa intervin la cerere - SUNATI-mă, vin si vă aranjez în 2 timpi & 3 miscări!

15 ianuarie 2022 22:20

Digi-n-kur24din24 Noi vă recomandăm însă să vă bustărizaţi preventiv la interval de (cel mult) două săptămâni, ca să fiti (cei) mai "protejati" si mai "imunizati" (din întreaga Galaxie, n.red.)! Cu respect, Redactia

15 ianuarie 2022 22:08

Întrebare Paulus, tu ce ești, ești ulciorul care ecce prost de bubuie, sau tu ecce prost de bubuie? Cu respect Digi24

15 ianuarie 2022 20:30

Dacă vor, într-adevăr, pot, dar nu prea vor. Ulciorul, dacă merje de patru ori la apă, înseamnă că ecce prost de bubuie și nu-i nicio pagubă de se face cioburi. Și-o face cu propria mană!

14 ianuarie 2022 18:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.