Rata anuală a inflaţiei a urcat la 8,19% în luna decembrie 2021, de la 7,8% în noiembrie, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Proiecţia BNR era de 7,5%.

Creșterea prețurilor vine în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 10,73%, mărfurile alimentare cu 6,69%, iar serviciile cu 4,49%, față de decembrie 2020.

„Preţurile de consum în luna decembrie 2021 comparativ cu luna noiembrie 2021 au crescut cu 0,7%. Rata anuală a inflaţiei în luna decembrie 2021 comparativ cu luna decembrie 2020 este 8,2%. Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (ianuarie 2021 – decembrie 2021) faţă de precedentele 12 luni (ianuarie 2020 – decembrie 2020) este 5,1%”, arată INS.

Integral pe EconomediaComentarii

je Postarea unui roman destept cu simtul umorului si pt care il felicitam, caci, ne-a inveselit saptamana: "Nae Tescovină, obărchelnerul de la restaurantul Cireșica Omul are dreptul să fie om, iar porcul are dreptul să fie fript. Mie-mi place omul om și porcul fript. Pentru că Băsescu e beat tot timpul, nu-l prea găsești treaz niciodată, iar moaca lui patibulară spune totul, mai ales când beatul Băsescu te privește cu un ochi care se uită la făină și cu celălalt ochi se uită la slănina din bijboaca Elenei Udrea. Se uita la slănina respectivă. Acum Băsescu se uită cu un ochi la ocna unde va poposi ploada lui EBA, iar cu celălalt se uită la ocna Jilava, unde poate va ajunge dracului să dea socoteală pentru toate potlogăriile lui ilegale și pentru bătaia de batjocură făcută nației române. Tu-l în gură de Chior strâmb! Cu respect, Nae Tescovină"

17 ianuarie 2022 10:01

Ziariștilor, rog investigați de unde apare dorința Autorităților Locale să se consume așa de multă e Parcă Constanța și constănțenii trăiesc ”în Lumi Paralele” !.....Toată populația țării se vaită de Facturile exagerat de mari la energia electrică !....Toți fac economii în apartamentele și casele lor....Toate Administrațiile Locale inclusiv Capitala economisesc consumul stradal și instuțional la curent.....Numai la Constanța chiar dacă au trecut toate Sărbătorile (și Boboteaza și Sfântu Ion) luminile pregătite înainte de Sărbătoarea Crăciunului sunt încă aprinse pe bulevarde și consumă energia electrică ”la greu” !....De ce este necesar risipa de curent electric timp de aproximativ 2 (două) luni ?....Este deja disgrațios să vezi în fața Campusului Universitar, sediul nou la bulevard ghirlande de luminițe aprinse seara și noaptea agățate prin copaci și gardul verde.....De ce accepta Primăria și Dom. Premare Liberalu (Vergil Chițac) așa risipă ?!?.....Răspuns: Probabil Comisionul (Șpaga) din Contract este cu atât mai mare cu cât consumul este mai mare !.....Și cine plătește ?....Răspuns: Prostimea Mămăligară constănțeană ....(că și de aceea iar s-au mărit impozitele pe proprietăți și taxele locale)...Și uite așa cum încă odată se demonstrează că Aristocrația Funcționărească de la Primăria Constanței s-a specializat ”în transferul banilor” din comunitate către conturile ei (probabil vor să continuie să-și facă vacanțele în Maldive și Carraibe).... Să mă contrazică Dom Premare Liberalu dacă nu-i așa !....

16 ianuarie 2022 13:30

fanul muncii cinstite si foarte putin platite Chiar is curios ,daca cineva ,oricine ar fi....vede adevarul adevarat din predictiia unei foamete de talie mondiala ,in disparitia trasnsportatorilor,lipsa alimentelor de pe rafturi din tarile ,,cilivizate''si scump[irile fara noima din tarile unde mai ....e cate ceva ?Vaaai de mama ei de lume in ce hal o sa ajunga,pandemia de covid e doar o mica foarte mica in comparatie cu ce va urma.

15 ianuarie 2022 10:42

Lute Felicitari in primul rand plavanului si panaramei care a fost in fruntea guvernului iar acume si mai sus ,cu guvernul tau au facut zob tara dar la cat pricepeti voi credeti ca imflatia duce la cresterea puterii de cumparare !Ne meritam soarta la ce idioti am adus in frunte dar nici alte creaturi nu erau mai breze.Tot inainte sa creasca inflatia mai mult sa iasa iar Partu triunfator iar ala care doarme permanent sa frece ecologia ca cu educatia a rezolvat-o !!! !!!

14 ianuarie 2022 17:53

Sosocarii Nu ne intereseaza preturile.Jos masca, libertate,libertate !

14 ianuarie 2022 12:42

noi "Președintele Senatului îl contrazice pe ministrul Energiei, care îi îndemna pe români să nu plătească facturile greșite. Președintele Senatului și al PNL, Florin Cîțu, a explicat că persoanele care nu plătesc facturile vor plăti penalități. „Nu există un cadru legal şi nu a fost trecută nicio Ordonanţă de Urgenţă care să le permită românilor să nu plătească factura şi să nu mai aibă penalităţi”, a declarat Florin Cîțu la postul Antena 3. " Acest psihopat de Catu sef la PNL , infractor dovedit in SUA, far' de studii dovedite, aruncat din job-ul pe care-l avea la o Banca in Bucuresti, pt incompetenta, acest dusman crancen al Romaniei....

14 ianuarie 2022 12:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.