Cele mai sumbre temeri ale occidentalilor şi ale Israelului referitoare la Iran au fost confirmate, ieri, de un raport ONU, care susţine că are informaţii „credibile“ că acest stat încearcă să fabrice arme nucleare. În aceste condiţii avertismentul preşedintelui israelian că „un atac e mai apropiat decât opţiunea diplomatică“ indică un război iminent în Iran. Iranul a negat acuzaţiile, preşedintele Mahmoud Ahmadinejad declarând însă, sfidător, că programul nuclear iranian nu va fi modificat nici măcar cu o literă.

În raportul detaliat privind programul nuclear al Iranului, citat de ZIUA VECHE, apar dovezi privind desfăşurarea unui program ce are ca scop dezvoltarea de armament nuclear. Iranul a realizat experimente secrete şi a avut şi este posibil să mai aibă încă programe ale căror scop principal este cel de a dezvolta armament nuclear, potrivit raportului Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică. În plus, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ, raportul face referire la o „reţea nucleară clandestină", compusă dintr-un un om de ştiinţă rus precum şi specialişti pakistanezi şi nord-coreeni care au fost angajaţi de regimul de la Teheran pentru a construi o bombă nucleară.

Astfel că şefii mai multor servicii de informaţii, potrivit unor surse citate de GÂNDUL, au avertizat că Israelul va lansa o acţiune militară împotriva instalaţiilor nucleare iraniene în perioada din apropierea Crăciunului, pentru a împiedica Teheranul să fabrice arma nucleară. Sursele susţin că au aflat de la un oficial de rang înalt din cadrul Guvernului britanic că Israelul va încerca să atace instalaţiile nucleare iraniene „mai degrabă mai devreme decât mai târziu“, cu sprijin logistic din partea Statelor Unite.

De asemenea, anunţă EVENIMENTUL ZILEI, mai mulţi analişti iranieni susţin că forţe externe, poziţionate în SUA, Israel dar şi în regiune (Qatar, Arabia Saudită) nu mai au răbdare să aştepte o «primăvară iraniană » şi ar fi decis să aleagă varianta militară. Guido Westerwelle, ministrul german de Externe, citat de JURNALUL NAŢIONAL, a avertizat că discuţiile privind o posibilă lovitură militară împotriva Iranului sunt extrem de periculoase, putând duce la întărirea conducerii statului islamist.

Duminică, preşedintele Israelului, Shimon Peres, avertizase că „posibilitatea unui atac militar împotriva Iranului este mai apropiată decât o opţiune diplomatică“, un semn, apreciază ROMÂNIA LIBERĂ, că Israelul consideră ameninţarea iraniană drept serioasă. În Israel - ţară care a avertizat în repetate rânduri că nu va tolera ca Iranul să ajungă în posesia armei nucleare, pe care o consideră o „ameninţare existenţială" - dezbaterea privind oportunitatea unui atac preventiv împotriva instalaţiilor nucleare ale Iranului s-a intesificat recent, fiind alimentată şi de recentele teste cu rachete cu rază lungă de acţiune.

În replică, adjunctul şefului marelui stat major iranian, generalul Massud Jazayery a ameninţat ieri că Iranul va distruge Israelul dacă Ierusalimul va ataca instalaţiile nucleare iraniene. În consecinţă, răspunsul la întrebarea privitoare la cât de iminent este războiul în Iran, depinde, după cum afirmă ROMÂNIA LIBERĂ, de cât de mult ştiu israelienii despre progresele Teheranului în obţinerea armei nucleare. „Ştim mai multe despre Iran decât ştie Washington Post şi ştim chiar mai multe decât ştie AIEA", a asigurat Ehud Barak. Astfel, susţine EVENIMENTUL ZILEI, perspectiva ca Iranul să fie atacat din cauza programului nuclear se conturează tot mai clar, iar consecinţele sunt greu de anticipat.


Comentarii

Rasputin Vor gasi armament nuclear ca in Iraq , hegemonia Americii, a jidovilor, a masonilor care conduc lumea , care infometeaza natia umana ataca mediatic ultimul bastion IRAN , luati petrolul ca noi vom ajunge sa umblam desculti pe jos dlor. ,,ELIBERATORI'' ma gandesc ca 11 sept daca nu a fost facatura e o umila rabufnire a unei natii vlaguita de .... COLONIZATORI... sa folosim un termen elegant... restul tot ce vedm la stiri e........ PAINE SI CIRC......

10 noiembrie 2011 22:44

Ologu Anghel Vai voua jurnalisti de doi bani ! Ati fost voi in Iran si ati vazut ca aceasta tara prezinta pericol mondial sau ca abia isi fabrica niste arme cu care sa se apere de lacustele Imperiului American ? De ce nu scrieti despe Imperiul American ca in ultima suta de ani , la nivel mondial , desfasoara un genocid fara ca nimeni sa intervina, ca nimeni nu-i mai poate opri in goana dupa profit si resurse naturale ?! Halal mass-media care scrie la comanda sau care mentioneaza ca stirile au fost preluate de la nu stiu ce canal de stiri credibil, daraga -doamne, sau ca stirile sunt de la inalti oficiali, etc, adica ni se servesc de peste tot informatii fabricate. De ce sunteti atat de tampiti aceasta breasla a jurnalistilor, reporterilor ? De ce va bateti joc de intreaga populatie, de semenii vostri ? Cu ce drept mintiti ca niste porci intreaga planeta ?!

10 noiembrie 2011 22:18

Treziti-va Oameni Este penibila hiperventilarea asta. Korea de Nord are zeci de nucleare. Iranul de-abia acum incepe sa si le fabrice (daca le fabrica)... E ridicol... Ar fi ca si cum cineva ne-ar acuza pe noi ca facem bombe atomice la Cernavoda. Ce e in neregula cu o centrala nucleara folosita in scopuri energetice? In al doilea rand... Presupunand ca Iranul ar face cateva bombe si le-ar folosi, atunci practic tara lor va inceta sa existe. Caci America are mii. MII! de focoase nucleare. Ar fi sinucidere curata.Si Ahmadinejad nu e nebun. Cel putin nu atat de nebun incat sa faca asta. Ceea ce ii macina pe globalisti este ca Iranul este una dintre putinele state ramase libere de influenta lor.

10 noiembrie 2011 20:10

rxctps Exista cumva ayatollahi in Israel?Ca altfel nu vaz cum vine treaba cu "primavara nucleara"pregatita omenirii de ayatollahi.@A.Pop daca tot vreti sa va bateti cu cineva,duceti-va dom'le la niscai moaste ca si acolo-i cu cafteala!

10 noiembrie 2011 19:45

Seneca Biblia spune clar ca in Jerusalim sangele va fi pana la burta calului si ca nu va ramane piatra peste piatra. Iar dupa aceea va veni Jesus si va judeca poporul lui Israel. Si va incepe Imparatia Lui, cand nu va mai fi nici durere, nici intristare, nici suspin, iar moartea va fi invinsa prin vieata vesnica. Nu vor mai fi nici banci, unde unii (1%) isi vor aduna banii, iar altii (99%) vor munci ca niste sclavi si tot saraci vor fi. Semnele de azi arata ca implinirea acestor lucruri se apropie.

10 noiembrie 2011 16:43

Getwulf @ A. Pop Ba nu... Nu e treaba Romaniei. Romania nu are nevoie de acest conflict sau de un conflict nou! Nu ne baga nimeni in seama in aceasta situatie asa ca e bine sa stam cuminti si sa ne vedem de treaba. Nu ma intereseaza ce face Iran si Israel si nu e problema mea sau problema romanilor!

10 noiembrie 2011 16:23

A.Pop Ahmadinejad, Hitler-ul iranian, trebuie oprit din timp ! Deci - statele responsabile, in frunte cu NATO, (si, bineinteles, inclusiv Romania), trebuie sa starpeasca cuibul de teroristi iranieni !

10 noiembrie 2011 14:48

Zamucles @charmides. Teoria conspiratiei nu mai e teorie, e realitate. Mult prea multe dovezi ca asa e. Nici voi, cei interesati sa aburiti si sa manipulati omenirea nu mai sunteti convingatori. E prea pe fata.

10 noiembrie 2011 14:41

nicu dizidentu Bine ca avem scut :) . Regizorii au ales bine recuzita, au ocazia sa o si testeze acum.

10 noiembrie 2011 13:50

mugur Sigur 100% ! ayatolahii pregatesc la la la ..., barza aduce copii si pe 25 decembrie vine mos Craciun ! Pai eu zic sa le dam cu bombardeaua preventiv si sa apara si nenea Colin Powell de la pensie si sa agite eprubeta cu ceva bacterii. Unde mai pui ca am auzit ca o verisoara a unei matusi de-a doua a unui coleg de vecin de palier cu Ben Laden ar locui la Teheran ! Hai ba baieti, cintati la alta masa !

10 noiembrie 2011 13:39

charmides Cate prostii spuse in comentariile la articol, se vede clar cum filmuletele care imprastie pe internet teoria conspiratiei isi fac treaba.

10 noiembrie 2011 13:34

Tzepelush Si nu ayatolahii pregatesc primavara nucleara ci evreii .

10 noiembrie 2011 13:15

Tzepelush M-am cam saturat de " dovezile " prezentate de evrei - pardon , de guvernul SUA ca justificare pentru agresiunile armate impotriva unor state suverane .

10 noiembrie 2011 13:12

roscata Adevarat spune Andrei. O manipulare "globala" a cititorilor (populatiei) pentru a justifica un nou razboi de agresiune, de jaf si de macel a populatiei pasnice. La fel ca in Irak, Serbia, Libia, Siria etc. Jos agresorii imperialisti fara scrupule. Sa ne unim toti cei care suntem impotriva minciunii, crimei, talhariei facuta de unele state (care sunt acestea ?).

10 noiembrie 2011 12:52

andrei asta au prezis si masonii. Israelul va ataca Iranul sub pretextul amenintarii bombei nucleare.Apropo! cite bombe nucleare are Israelul? Stie cineva? Poate sute.Istoria cu Irakul se repeta.

10 noiembrie 2011 12:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.