Primarul Sibiului a anunţat că va consfinţi o premieră în România. Va fi primul primar care se va da în judecată pe el însuşi. Motivul este raportul Curţii de Conturi Sibiu pentru anul fiscal 2010, care spune că angajaţii trebuie să restituie aproape 1 milion de euro, încasaţi ca drept salarial special în anul trecut. În situaţia de a aduce bani de acasă sunt aproximativ 1000 de persoane.

Iohannis spune că motivul este decizia de imputare a a unor drepturi salariale pe care Curtea de Conturi Sibiu le consideră a fi ilegal acordate în anul 2010, la aproape 1.000 de angajaţi ai primăriei. „Am de înapoiat 9.900 de lei. Şi eu m-am autoimputat. Sună caraghios, dat asta este, mi-am dat decizie de autoimputare. Nu toată lumea a primit aceeaşi sumă. Eu trebuie să plătesc mai mult decât muncitorul nostru din clădire. O să mă dau în judecată pentru că nu o sa restitui banii de bună voie” a spus Iohannis.

Reamintim că raportul Curţii de Conturi Sibiu pentru anul fiscal 2010 a stârnit rumoare în aceste zile, instituţia primăriei şi la serviciile subordonate acesteia. Angajaţii trebuie să restituie aproape 1 milion de euro, încasaţi ca drept salarial special în anul trecut. În situaţia de a aduce bani de acasă sunt aproximativ 1000 de persoane, care au încasat în medie câte 500 de lei lunar, ceea ce înseamnă că fiecare trebuie să restituie cel puţin 6.000 de lei.
Integral pe AdevărulComentarii

fifi Pentru prostii care nu pricep:sistemul este simplu numai cand ti la oameni,daca am gresit platesc,dar daca ai gresit platesti tu.Romanii cu capu mai greu,asta este ceva iesit din comun,pentru romanii normali este o...NORMAITATE.Mai pe limba greilor....legea este lege,chiar daca este facuta prost.

10 noiembrie 2011 20:22

vasile Sunt curios cine o sa castige....

10 noiembrie 2011 19:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.