Când vine vorba de clasa pregătitoare, lucrurile nu mai sunt atât de clare.
Conform legii Educaţiei, clasa pregătitoare va exista şi anul viitor pentru că face parte din învăţătământul obligatoriu. Însă, nu se ştie dacă de anul viitor clasa zero va fi organizată tot în şcoli sau va fi mutată în grădiniţe.
Dacă va fi mutată în grădiniţe, atunci cele 26 de milioane de lei, bani cheltuiţi doar pe mobilier, vor fi o investiţie pierdută. Desigur, patronii firmelor care au realizat aceste bănci nu vor avea de ce să se plângă. La sfârşitul primului semestru, ministrul Educaţiei va da verdictul, după ce clasa zero va fi evaluată.
Dar până atunci, Ministerul se ocupă cu alte evaluări. Mai exact, ale copiilor de clasa a II-a. Ei vor da două teste: la citire şi scriere şi la matematică.
Copiii care intră anul acesta în clasa a II-a vor trece printr-o testare în premieră. Ministerul Educaţiei vrea sa vadă cât de bine scriu, citesc şi calculează.
E clar că unii copii vor avea probleme la testul de citire, dacă nu exersează până la evaluare. Nu miră pe nimeni. Ultima evaluare la nivel internaţional a arătat că nici măcar elevii de clasa a 8-a nu ştiu să citească prea bine. Iar dacă reuşesc să o facă, nu prea înţeleg ce au citit.
Ca să nu mai ajungă la rezultate atât de ruşinoase, Ministerul introduce acum o testare de 50 de minute la clasa a II-a. Un examen care trebuie dat în timpul orelor de curs. Mai exact, în zilele de 14 şi 15 mai 2013.
Vestea bună este că elevii nu vor primi note care să fie trecute în catalog. Ei vor primi calificative.
Exact cum vor arăta aceste teste, vom afla peste două luni, când Ministerul va publica pe internet modelele de subiecte.
Comentarii
analistul Sa introduca examenul de admitere in licee, sa termine cu evaluarile nationale . Sa introduca repetentia si exmatricularea , sa nu mai cheltuie statul bani pe timpiti. Invatamintul este obligatoriu , dar statul nu te poate obliga sa inveti ( adica sa treci clasa ) daca tu nu vrei . In toate statele din lume ( mai ales in cele dezvoltate ) exista si analfabeti si persoane cu nivel de studii diferite , nu stiu de ce la noi trebuie sa aiba toti bac si diploma de spiru haret. Inca ceva , sa introduca la scoala elementara notarea , cu note , clasic , sa poata fi evaluati si invatatorii. Cum pot fi evaluati invatatorii daca de la scoala elementara copii pleaca cu tabla inmultiri nestiuta?
5 septembrie 2012 8:12
Adaugă comentariu
Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:
- Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
- Accesezi link-ul din mesajul primit.
- Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.
Te-ar mai putea interesa și...
Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost arestat după ce a aterizat la Moscova
17 ianuarie 2021 20:49Coronavirus în România, 17 ianuarie 2021. 2.156 de noi infectări în ultimele 24 de ore
17 ianuarie 2021 14:06Merkel are un urmaș: cine este Armin Laschet, noul președinte al partidului de guvernământ din Germania
17 ianuarie 2021 10:12Rata de pozitivare scade sub 10% în ultimele 24 de ore. Numărul bolnavilor de Covid-19 în stare gravă rămâne însă peste 1.000
16 ianuarie 2021 13:36Guvernul Cîțu, gafă uriașă pe banii românilor
16 ianuarie 2021 11:34Ziarele de astăzi
Praf în ochi, după instalare. Coaliția nu are majoritate pentru a reduce Parlamentul la o singură Cameră
La doar câteva zile după ce și-a preluat mandatul de senator și, ca urmare a înțelegerii avute cu cei de la PNL și UDMR, Anca Paliu Dragu (USR- Plus) a devenit președinte al Senatului, aceasta a demarat proiectul prin care...
Editorial
Campania de vaccinare antigripală este un insucces alarmant pentru vaccinarea anti-COVID
Procentele dezolante privind campania naţională de imunizare împotriva gripei sună ca sirena unei ambulanţe pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Un zgomot pe care doctorul Gheorghiţă, ministrul Voiculescu şi toţi reprezentanţii...