Procurorii DIICOT au interceptat mai multe discuţii între Mircea Băsescu şi fostul şef de la ANAF Sorin Blejnar, care este acuzat într-un dosar de sprijinirea unui grup infracţional. Potrivit acestor interceptări, Mircea Băsescu intervenea pe lângă Sorin Blejnar pentru a se interesa de "un prieten".

Procurorii DIICOT Braşov au descoperit că fratele şefului statului îl suna direct pe preşedintele ANAF.

CONVORBIREA ÎNTRE MIRCEA BĂSESCU ŞI SORIN BLEJNAR:

Mircea Băsescu: Mircea Băsescu vă deranjează.

Sorin Blejnar: Ştiu, ştiu.

Mircea Băsescu: Ce mai faceţi?

Sorin Blejnar: Pe aici, pe la instituţie, semnez tot felul de hârtii.

Mircea Băsescu: Aşa, tovarăşe, nu ne lăsăm. Dar ca să nu ne pierdem timpu'…

Sorin Blejnar: Să nu ieşim din rutină.

Mircea Băsescu: Da'. Ce facem cu prietenul meu?

Sorin Blejnar: Stăm pe loc tot aşa. Tot cum a fost, aşa rămâne.

Mircea Băsescu: Aoleu! Nasol!

Sorin Blejnar: E mai bine pentru el şi pentru noi! S-au complicat lucrurile!

Dosarul, care urmăreşte evaziunea fiscală cu petrol controlată de omul de afaceri Attila Racy, a scos la iveală relaţiile pe care acesta le avea în ANAF pentru a îşi proteja afacerea. Personajele principale în caracatiţa prin care se păcălea statul erau chiar capii ANAF.

Inculpaţii din dosar sunt acuzaţi că au creat un întreg joc de-a v-aţi-ascunselea cu accizele şi TVA-ul pentru combustibili, procedură prin care statul a pierdut bani grei. Totul cu protecţie de la nivel înalt, iar cei care încercau să intre pe fir erau taxaţi imediat.

În momentul în care au început anchetele DIICOT la societăţile deţinute de Attila RAcz, Codruţ Marta i-ar fi cerut acestuia să distrugă toate urmele.

SMS trimis de Codruţ Marta în septembrie 2010 către Attila Racz: „Nu mai scoate maşinile până după 1 oct. decât cu marfă bună. Arde hârtiuţe şi ce agende ai. Schimbă telefoanele. Aşa e mai bine. Nu ai probleme, dar nu se ştie."

În interceptările procurorilor apar de asemenea convorbiri între Blejnar şi fostul secretar de stat la ministerul Justiţiei, Alina Bica, precum şi între şeful ANAF şi un deputat. Cauza urmează să fie finalizată şi trimisă în judecată la Tribunalul Braşov. Fostul şef ANAF


Comentarii

citizen L-au f.... neamurile si prietenii si cum dansul tine mult la ei nu i-a abandonat la la greu.

7 septembrie 2012 10:22

Nod Gordian ! Trebuie clarificat ! Cica cum te f... neamurile si prietenii....!

6 septembrie 2012 9:58

Vino pe ...www.PontBursier.ro ...Pont Bursier.ro . Vino Pe ...Www............... ...(.Tips Bucharest Stock Exchange) ..Nu Te Costa Nimic .....Vino....Vezi...Cum Se Câștiga La Bursa ... Mai Găsești ...Curs Valutar..Live ...Curs Case De Schimb... Cotații Actiuni ...Forex ....Si Alte Noutăți ...

6 septembrie 2012 9:52

mani pai daca furi de pe taraba din piata un mar imediat te inhata gealatul.acesti hoti de talie inalta nu ar trebui arestati?guvernul ponta e fff. slab.ar trebui sa explodeze din nou mamaliga? pacat de domnul ghise ca lupta de unul singur. si acest guvern ii apara pe hoti?

6 septembrie 2012 9:44

Despre reforme in era PDL Functionarii publici din orice institutie care-si faceau treaba au fost dati AFARA ! Au fost pastrati doar lacheii PDL ! DE aceea eu iubesc PDL-ul ! Sunt masochist ! Va astept la alegeri pe 9 dec 2012 ! Nu ma pacaliti nici daca va spargeti in 10 partidulete , va schimbati culorile , va grupati in Drepte Stangi , orice !

6 septembrie 2012 1:40

Bai (popor) esti prost ? E reforma statului ! Cum i-a selectionat oare pe acesi inalti functionari ? Sigur este vorba de modernizarea statului , cu care ne-a impuiat urechile Basescu !

6 septembrie 2012 1:33

coxma racoare Auzi Basescule!!! Ce parere ai de pramatia de fratitu !!!! Ce smecher e el !! Dar ce i-ar sta rau cu vrei 10 ani de puscarfie??? numai asa ca sa-i intre mintile-n cap !!! Sau suni si tu la Pivniceru si intrebi :" Dar cu fratele meu cum ramane?"

5 septembrie 2012 22:43

m ce fete de infractori au escrocii astia !

5 septembrie 2012 21:29

Trei portrete Figuri tipice de escroci

5 septembrie 2012 21:23

citizen Eu m-am saturat de subiecte cu stenograme, care nu duc nicaieri.

5 septembrie 2012 21:20

eliot ness basescu + blejnar = prejudiciu adus romaniei : peste 30 miliarde de euro !!!!!!!!! astia da infractori !!!!!

5 septembrie 2012 21:15

cornel,pedelist de frunte No si?8500000 de romani au votat sa se duca fra-su in originile lui.Si a intervenit un handicapat,o psihopata,doi mutalai si un ude mereu SI GATA.PUSCA,FLINTA TRASA LA TINTELE ASTEA BELITE,STERGEM TO SI O LUAM DE LA CAPAT.

5 septembrie 2012 21:07

sss Alo DNA-UL se aude?

5 septembrie 2012 20:47

GIGI Uite asa , cei trei va pot spune, cine e REGINA?

5 septembrie 2012 20:35

nicu Eu sunt un sustinator Basescu dar mai mult motivat negativ, adica anti USL... Insa, aceasta BUBA, contrabanda, caracatita din Ministerul Finantelor...este un mare mare semn de intrebare pt Basescu

5 septembrie 2012 20:13

cornel Mircea Basescu este major,vaccinat si daca este vinovat sa-si primeasca pedeapsa LEGEA e egala pentru toti !

5 septembrie 2012 20:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.