Vicepreşedintele politic al UDMR Laszlo Borbely, ministru al Mediului a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că autostrăzile Târgu – Mureş - Iaşi şi Transilvania constituie priorităţi pe care Uniunea le sprijină. Borbely a spus că în prezent se elaborează studiul de fezabilitate pentru autostrada Târgu - Mureş - Iaşi, a cărei construcţie este sprijinită de reprezentanţii UDMR încă din 2008.
"Din câte ştiu eu, încă nu este în faza în care să se ceară avize de mediu, acesta se cere când este în fază de proiectare. Este o autostradă care este clar că este sprijinită de noi, este normal, fiind o autostradă care ar trece Carpaţii şi ar fi de fapt o legătură între Moldova şi Ardeal. Noi am sprijinit-o atunci când s-a propus, în 2008, eram tot acolo, în Guvern. Nu noi trebuie să propunem sume, ci Ministerul Transporturilor. Vom avea o discuţie în Guvern care sunt priorităţile pe 2012. Pentru mine, ca târgumureşean, această autostradă este o prioritate. O prioritate este şi autostrada Transilvania", a spus Borbely.
"A fost o discuţie la nivelul Comisiei Europene şi s-a acceptat până la urmă ca o parte din aceste zone (n.red. autostrada Târgu - Mureş - Iaşi; tronsoane din autostrada Transilvania) să fie finanţate din bani europeni. UE a spus că, dat fiind că s-au clarificat lucrurile cu Bechtel, ar fi posibil ca în perioada 2014-2020 să se aloce bani şi de la UE. Noi am dori să se finalizeze cât mai repede", a spus Borbely.


Intgegral pe jurnalul.ro

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

pensionar NU STIAM CA PRIN UNGHENI AJUNGEM IN UNGARIA, SLOVACIA, AUSTRIA, GERMANIA, FRANTA ETC.PROBABIL S-A SCHINBAT GEOGRAFIA.

12 noiembrie 2011 15:26

Privitor Dar cu cea mai necesara economiei Romanesti autostrada, care sa continue de la Pitesti, la Drobeta, la Moldova Noua si apoi la Smederevo, ce se aude? Sau n-are nicio valoare electorala ori de comision?

11 noiembrie 2011 19:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.